IKEA a cumpărat aproape 13 mii de hectare de pădure în Neamț și Iași


Ikea a cumpărat alte aproape 13 mii de hectare de pădure în România, asta după ce anul trecut grupul devenise cel mai mare proprietar de păduri, după stat şi bisericăPădurile proaspăt achiziţionate se află în judeţele Neamţ și Iași.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ikea a mai cumparat 12.800 de hectare de padure in Romania, astfel incat suprafata totala pe care o detine a ajuns in prezent la 46.700 hectare, potrivit unui comunicat al producatorului de mobila.

„Ca parte a Strategiei IKEA Group de Independenta a Resurselor, IRI Investments SRL continua investitiile in Romania, prin achizitia unei noi suprafete de padure. Noua suprafata este de 12.800 de hectare si se afla in judetele Iasi si Neamt. La acest moment, suprafata totala detinuta de companie este de aproximativ 46.700 de hectare”, se arata in comunicatul companiei. – notează hotnews.ro

Aşa se face că acum grupul suedez deţine la noi în ţară 46.700 de hectare. Cât a plătit pe noile suprafeţe şi de la cine le-a cumpărat încă nu se ştie, dar suma e cel mai probabil de ordinul zecilor de milioane de euro, de vreme ce achiziţia aproape dublă de anul trecut s-a făcut pe 56 de milioane de euro.

Scopul investiţiilor e independenţa resurselor. Ikea vrea să-şi producă propriul lemn pentru mobilier, iar cel tăiat în România ar putea fi folosit tot în România. Aici Ikea are mai bine de 20 de furnizori care îi fac orice, de la mese la canapele. Grupul promite să exploateze pădurile sustenabil, iar anul trecut a tăiat numai jumătate din cât îi permite legea.

Dan Mihail B.
PUBLICITATE