Holzindustrie Schweighofer renunță la exploatarea pădurilor virgine din România

Compania Holzindustrie Schweighofer ar fi fost de acord să înceteze exploatările forestiere în pădurile virgine și seculare pe care le deține și să le pună sub protecție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Holzindustrie Schweighofer, cea mai mare şi mai profitabilă companie din România care lucrează în domeniul prelucrării primare a lemnului, se angajează să protejeze pădurile virgine şi cvasi-virgine din România. Reprezentanţii firmei afirmă că vor demara o activitate de reevaluare a suprafeţelor pe care le deţine cu ajutorul unor experţi ce ar urma să fie recomandaţi de ONG-ul Agent Green.

Anunțul a fost făcut de ONG-ul Agent Green, care a luat parte la negocieri.

Organizația cere și celorlalți proprietari privați să își pună sub protecție ultimele păduri de paradis.
10 ani de negocieri întrerupte au fost necesari între Holzindustrie Schweighofer și Gabriel Păun, fondatorul Agent Green până astăzi când firma austriacă a decis în sfârșit să facă studii pentru a-și evalua propriile păduri. Acolo unde vor fi identificate dovezi științifice că au mai rămas păduri virgine, cvasivirgine și seculare, compania va înceta permanent orice lucrări silvice pentru a proteja flora și fauna.

Holzindustrie Schweighofer deține 14.666 de hectare de păduri în județele Hunedoara, Gorj, Valcea, Prahova, Buzau, Vrancea, Neamt si Suceava. Toate aceste păduri vor fi evaluate în următoarele luni de experți propuși de Agent Green. Acolo unde vor fi identificate păduri seculare, păduri virgine și cvasivirgine vor fi realizate studii care vor sta la baza amendării amenajamentelor silvice aflate în derulare spre a oferi protecție totală pădurilor. – se arată în comunicatul celor de la Agent Green

PUBLICITATE