Hidrologii au prelungit Codul galben de inundații în județul Neamț

ACTUALIZARE: Cod ROȘU de INUNDAȚII în Moldova. Județul Neamț intră sub Cod portocaliu

Știrea inițială:
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o nouă atenționare Cod galben de inundații, valabilă până la miezul nopții, în trei bazine hidrografice de pe raza județelor Bacău, Neamț, Vrancea, Harghita și Covasna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 13.05.2017 ora 16:15 – 13.05.2017 ora 24:00, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale, creșteri importante de debite și de niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Putna — bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județul Vrancea), Trotuș — bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Bacău, Neamț, Harghita și Covasna) și afluenții mici ai Siretului din județele Bacău și Vrancea.
Specialiștii precizează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Putna.

Tot astăzi, ANM a emis o avertizare meteo Cod galben de ploi abundente, valabilă până duminică dimineață în șase județe din zona Moldovei. (vezi articolul – AICI)

PUBLICITATE