Hai la teatru! Programul Festivalului – Sâmbătă, 12 noiembrie


Sâmbătă, 12 noiembrie

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ora 13.00 // Sala Mare // Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova
SPARGEREA
dramatizare de Dragoș Alexandru Mușoiu după Răzvan Petrescu, regia: Dragoș Alexandru Mușoiu
cu: Claudiu Bleonţ, Iulia Lazăr, Angel Rababoc, Adrian Andone, Cătălin Vieru, Iulia Colan, Gabriela Baciu, Anca Dinu, Valentin Mihali.

Ora 22.00 // Sala Mare // Teatrul Mic București
VANIA ŞI SONIA ŞI MAŞA ŞI SPIKE
de Christopher Durang, regia: Horia Suru
cu: Gheorghe Visu, Liliana Pană, Mihaela Rădescu, Ştefan Lupu, Ana Bianca Popescu, Andreea Grămoşteanu

(vezi tot programul – AICI)


Spectacolul Spargerea este o comedie neagră, condusă cu fantezie, în care personajele traversează situații grave, tratate în cheie comică. Trei bărbați de vreo cincizeci de ani plănuiesc un jaf armat la o casă de schimb valutar. Radu, medic psihiatru, frustrat financiar, le propune prietenilor, foști colegi de armată, toți intelectuali, să pună în aplicare spargerea. Conturând două dimensiuni spațio-temporale, scenele se derulează într-un feed-back alert al reconstituirii momentului jafului armat. Mărturiile tuturor personajelor implicate se succed cu repeziciune, fiecare relatând povestea jafului din propria perspectivă. Prin scenă se perindă cei trei protagoniști (Radu, Cristi, Emil), soția psihiatrului (Corina), bolnavă de cancer, un puști de cartier (Aurel), mai lucid și mai realist decât toți trei, fermecat de soția medicului, nevestele (Doina și Ioana) blazate într-o existență rutinată, frustrate sexual, casierița de la casa de schimb valutar (Anca) și concubinul ei (Gigi), bodyguard-ul casei de schimb.

Pe malul unui iaz, undeva în Bucks County, Vania şi sora sa vitregă, Sonia, aşteaptă cuminţi apariţia bâtlanului albastru în fiecare dimineaţă. Nu vă lăsaţi, însă, induşi în eroare de numele lor, inspirate numai, din piesele lui Cehov! Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike, piesă distinsă cu Premiul Tony în 2013, este o comedie cu gust amărui, în care temele şi atmosfera cehoviană sunt remixate în spirit contemporan.
Iubiri neîmplinite, dar constante, speranţe transformate în ambiţii, destine în bătaia vântului, trăite cu zâmbetul pe buze. O joacă matură de-a râsu-plânsu’ autohton, în care ludicul are rolul principal în povestea celor „trei surori“, care nu mai vor să plece la Moscova. Un frate, o soră vitregă şi o vedetă de cinema aşteaptă bâtlanul albastru pe malul unui iaz în Bucks County.

D.M.B.
PUBLICITATE