Guvernul României, prins cu minciuna! Rectificarea bugetară pozitivă e de fapt NEGATIVĂ

Rectificarea „pozitivă” anunțată de Guvern este, de fapt, negativă: scad și veniturile, și cheltuielile totale. Crește doar deficitul. Guvernul a tăiat drastic de la investiţii pentru a acoperi creşterile salariale, informează Realitatea TV.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ministrul Finanţelor, Ionuț Mișa, a anunțat că rectificarea bugetară este una pozitivă. A refuzat să spună cu cât cresc cheltuielile şi cu cât au scăzut veniturile în primele 8 luni comparativ cu nivelul programat inițial în buget, pe motiv că nu le știe pe dinafară. Mai mult, “Când ai o rectificare pozitivă nu poate fi vorba despre lipsa de bani pentru lefuri, pensii. A fost o alarmă falsă. Am mai spus-o, o mai spun încă o dată: am vorbit, sunt bani”, declara premierul Tudose.

Iar la câteva ore după conferinţă, Finanţele au postat proiectul rectificării. Nu e nici pe departe pozitivă! Veniturile se diminuează cu peste 1,2 miliarde de lei, cheltuieli scad cu 347,7 milioane de lei, iar deficitul de majorează cu aproape un miliard de lei.

Se taie de la Transporturi peste şase miliarde de lei, de la Comunicaţii, Dezvoltare, dar şi de la Educaţie. Plus banii pentru cofinanţarea proiectelor europene. În goana după bani, guvernul a tăiat 25 de milioane de lei din finanţarea programelor “masă caldă în şcoli” şi “tichete pentru grădiniţă”, ambele introduse anul trecut de fostul executiv.

DE UNDE SE TAIE BANI

Ministerul Transporturilor – 6,2 mld. lei
Ministerul Comunicaţiilor – 303 mil. lei
Ministerul Dezvoltării – 1,9 mld. lei
Ministerul Educaţiei – 239 mil .lei

CINE PRIMEŞTE BANI

Ministerul pentru IMM-uri – 248 mil. lei
Ministerul Administraţiei şi Internelor – 1,1 mld lei
Ministerul Sănătăţii – 207 mil. lei
Ministerul Justiţiei – 357 mil. lei
Ministerul Muncii – 96 mil. lei

MAI MULŢI BANI PENTRU PREŞEDINŢIE ŞI PARLAMENT

Camera Deputaţilor (22%) – 56,6 mil. lei
Senat (20%) – 25.5 mil. lei
Administraţia Prezidenţială (7%) 3 mil. lei

MAI MULŢI BANI PENTRU SERVICIILE SECRETE

SRI – (17%) – 299 mil. lei
SPP – (4%) – 5,5 mil. lei
SIE (1%) 3,2 mil lei.
STS (1%) – 3,4 mil. lei

sursa: realitatea.net

PUBLICITATE