Guvernul Cioloș – Vor fi creșteri salariale și de 60-70% în sistemul bugetar


Guvernul tehnocrat anunță o mare lovitură chiar în buza alegerilor parlamentare. Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, a declarat că în maxim două săptămâni Executivul va lansa legea salarizării unitare pentru bugetari, adică cu doar câteva zile înainte de alegeri. De menționat că această lege a fost susținută intens de PNL, partidul care îl promovează pe afișele electorale pe Dacian Cioloș.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Undeva în două săptămâni vom lansa proiectul salarizării unitare. Noi lucrăm din vară la acest proiect, nu ținem cont de alegeri sau nu. La începutul lunii decembrie o vom depune și va fi validată de următorul Parlament”, a declarat Dragoș Pîslaru, la Antena 3.

Ministrul Muncii a explicat că bugetarii cu salarii mici vor avea parte de cea mai mare creștere salarială, în timp ce bugetarii cu funcții de management vor obține cele mai mici creșteri.

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru: Salariul mediu brut va fi de 4.000 lei în 2021. Vor fi creșteri salariale și de 60-70%, în următorii patru ani!

În ceea ce privește pensiile, ministrul Muncii a dat asigurări că nu vor exista probleme anul viitor și că va exista o creștere de 5% începând cu 1 ianuarie. „Pensiile vor crește de la 1 ianuarie cu 5%, conform indexării anuale. În al doilea rând, ce vă pot spune este că au existat discuții între Casa de Pensii și Ministerul de Finanțe, iar pentru anul viitor nu vom avea nicio problemă cu pensiile”, a mai precizat Pîslaru.

D.M.B.
PUBLICITATE