Grădiniţă din Neamţ închisă pentru un focar de diaree acută.


Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a dispus suspendarea activităţii unei grădiniţe din Piatra Neamţ după ce nouă copii au ajuns zilele trecute la spital. Astfel, în urma unei decizii luate de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, începând de vineri, 4 martie, Grădiniţa „Floare de Colţ“ din Piatra Neamţ este închisă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Neregulile depistate la grădiniţă au cauzat îmbolnăvirea a 9 copii, cu vârste între 3 şi 5 ani care au acuzat vărsături, diaree şi dureri de cap. În urma anchetei, reprezentanţii DSP Neamţ au descoperit nereguli privind igiena personalului care lucrează la blocul alimentar al unităţii, două angajate fiind amendate cu 1800 de lei. Totodată, reprezentanții DSP menționează că, miercuri, 2 martie, în grădiniță au fost prezenți doar 172 de copii.

„Rezultatele probelor de sanitaţie indică probe conforme la 80% din totalul probelor recoltate de pe suprafeţe din blocul alimentar şi probe de aeromicrofloră. Pentru probele neconforme Departamentul de Control în Sănătatea Publică a aplicat două sancţiuni personalului din unitate. Urmare a anchetei epidemiologice, a controalelor  igienico-sanitare şi a rezultatelor probelor de laborator efectuate la Grădiniţa Floarea de Colţ de către specialiştii DSP Neamţ, vă comunicăm că a fost luată măsura suspendării activităţii grădiniţei începând cu data de 4.03.2016 până la remedierea deficienţelor constatate“, se arată în comunicatul DSP Neamţ.

Părinții îşi vor putea duce copiii doar după ce inspectorii sanitari vor considera că au fost înlăturate toate problemele de natură igienico-sanitară.

 

PUBLICITATE