Girov: Condiții de neimaginat pentru câteva familii care stau în chirie

În comuna Girov, 5 familii trăiesc în condiții greu de imaginat. Blocul în care locuiesc nu are apă, canalizare, gaz, încălzire, oamenii și-au improvizat sobe ca să poată trece iarna. Sunt focare de infecție la fiecare etaj iar din exteriorul blocului ies coșuri de fum improvizate și țevi de scurgere ce țin loc de canalizare. Mai grav este că sunt copii care locuiesc în aceste condiții.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mai mult decât atât, fiecare familie plătește 200 lei pe lună unui ”investitor” privat.

Blocul a fost construit în urmă cu 40 de ani pentru oamenii care lucrau la fabrica de in din comuna Girov. După revoluție fabrica a fost cumpărată de un arab care a dat faliment, iar actualul proprietar a preluat blocul de la bancă.

„Acolo e vorba de o proprietate privată. Noi am făcut demersuri pentru a convoca proprietarul imobilului pentru a vedea mai exact cu ce situație ne confruntăm. Sunt și datorii adunate de ani de zile. Din păcate, oamenii care locuiesc acolo o fac pentru că asta e opțiunea lor. Noi încercăm să rezolvăm situația dar până nu se clarifică situația, juridic, financiar, nu avem ce face. E complicată situația acelui imobil.” – a declarat primarul comunei Girov, Vasile Ciubotaru

PUBLICITATE