Ghid de informare „traseistică” – Cine i-a păstrat pe oamenii lui Gheorghe Ștefan la butoane

Faptul că Ionel Arsene şi-a construit echipa din jurul său cu foşti apropiaţi ai lui Gheorghe Ştefan nu mai reprezintă un secret. Astăzi ne propunem să vă prezentăm o parte din cele mai importante persoane cu funcţii de decizie în judeţul Neamţ, pe care i-a avut Gheorghe Ştefan sub control şi protecţie în perioada în care a fost liderul PDL Neamţ şi care se află şi astăzi în poziţii cheie prin grija PSD şi a lui Ionel Arsene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cea mai importantă funcţie guvernamentală într-un judeţ este aceea de prefect. Aici îl întâlnim pe Panaite Vasile, actual prefect PSD, fost primar PDL, candidat PDL la Camera Deputaţilor în 2008. Este probabil cea mai apropiată persoană de fostul edil de Piatra şi un liant între acesta şi Ionel Arsene.

Postul de viceprimar al municipiului Piatra Neamţ şi preşedinte al organizaţiei PSD Piatra Neamţ este ocupat de un fost apropiat al lui Gh. Ştefan, fost membru PD, candidat la Senat în 2012 din partea PDL, ne referim la doamna Luminiţa Vîrlan.

Un fost apropiat al lui Ştefan îl găsim la conducerea judeţului Neamţ, ocupând postul de manager public. Este vorba de Oana Bulai, membru fondator al PLD Roman în 2007, apoi consilier local PDL Roman în perioada 2008-2012.

Surprinzător sau nu, candidatul PSD la primăria Roman pentru alegerile parţiale din 11 iunie a.c. nu este altcineva decât fostul deputat PDL Marius Neculai.

Continuăm cu o echipă de oameni foarte apropiată preşedintelui Ionel Arsene, cei care ocupă posturile de consilieri ai preşedintelui CJ:
Vasile Vişan este unul din sfetnicii lui Arsene, după ce timp de mai bine de 10 ani a fost umbra şi omul de nădejde a lui Gheorhe Ştefan la primăria Piatra Neamţ.
Valeriu Andriţa este consilierul lui Arsene pe probleme de ”sănătate”, până în 2016 fiind consilier local PDL şi una din persoanele cele mai apropiate familiei Ştefan.
Un alt consilier al preşedintelui CJ, de curând numit în funcţie este Ilie Petre. Despre el nu putem spune că a fost apropiat al lui Gheorghe Ştefan, dar a fost omul tehnic din umbra tuturor prefecţilor numiţi de PDL.
Nicoleta Husaru este purtătorul de cuvânt al lui Ionel Arsene, acelaşi lucru făcându-l şi pentru Organizaţia Judeţeană Neamţ a PDL în perioada 2014-2016. A  fost consilerul personal al lui Gheorghe Ştefan în 2008-2009.

Pe lângă oamenii apropiaţi şi cei “de casă” a lui Ştefan, preluaţi de Ionel Arsene, întâlnim şi o serie de primari, printre care amintim:
Ciubotaru Ionel – primar PSD Roznov. Fost primar PDL 2008-2016
Zamfir Petru – primar PSD Crăcăoani. Fost primar PDL 2008-2016
Bălan Lazăr Aurora – primar PSD Gârcina. Fost primar PDL 2008-2016
Mărculeţ Vasile – primar PSD Timişeşti. Fost primar PDL 2012-2016
Tănăselea Ion – primar PSD Urecheni. Fost primar PDL 2012-2016
Covasan Ion – primar PSD Dămuc. Fost primar PDL  2008-2016
Bordea Lungu Ion – primar PSD Pângăraţi. Fost primar PDL 2012-2016
Ouatu Sorin – primar PSD Ştefan cel Mare. Fost primar PDL 2008-2016

Un alt eşalon controlat de Ştefan şi protejat acum de către preşedintele PSD Ionel Arsene este cel al directorilor serviciilor publice deconcentrate. Deşi PSD guvernează de mult timp, doar directorii de la Cultură au fost demişi, semn că dacă se vrea schimbarea acestora, se poate face imediat. Aşadar întâlnim următoarele persoane menținute pe funcţii de Ştefan şi păstrate de Arsene:

Morenciu Dan – director DSP Neamţ. Rămas pe funcţia de director din perioada guvernării PDL
Popescu Ioan – director ITM Neamţ. Rămas pe funcţia de director din perioada guvernării PDL
Aanegroaie Cezar – director Casa Jud. de Pensii Neamţ. Rămas pe funcţia de director din perioada guvernării PDL
Iftime Petrariu – comisar şef Garda de Mediu Neamţ. Fost viceprimar PDL Targu Neamţ
Ioan Păvăleanu – director Direcţia judeţeană de Ape Neamţ. Rămas pe funcţia de director din perioada guvernării PDL
Sorin Ulea – director DSV Neamţ. Rămas pe funcţia de director din perioada guvernării PDL
Marin Muşat – director Inspectoratul de stat în Construcţii Neamţ. Rămas pe funcţia de director din perioada guvernării PDL
Simion Stâncel – director Oficiul Jud. de Cadastru Neamţ. Rămas pe funcţia de director din perioada guvernării PDL
Stejărel Spiridonescu – director Secţia Drumuri Naţionale. Rămas pe funcţia de director din perioada guvernării PDL
Eduard Corduneanu – director Agenţia de Mediu Neamţ. Rămas pe funcţia de director din perioada guvernării PDL până în 2016 când a devenit consilier județean PSD.

La această listă de persoane putem adăuga consilierii judeţeni Dan Pavel şi Mădălina Ciubotaru, ambii foşti membri PDL în perioada în care Ştefan conducea organizaţia judeţeană. Adrian Niţă, fost preşedinte al tineretului PDL Neamţ, actual director al Publiserv SA, pus cu susţinerea PSD, dar şi Ana Monda -activist PSD astăzi, dar fost viceprimar PDL 2008-2012. Să nu-l uităm nici pe Liviu Negelschi –director PSD al Spitalului Judeţean Neamţ, fost apropiat al lui Ştefan şi beneficiar al numeroaselor contracte de consultanță juridică cu primăria Piatra-Neamţ.

Un loc special îl are și Laurențiu Dulamă, un fost membru marcant al PDL (fost președinte PDL Piatra-Neamț și candidat la parlamentare în 2012 din partea PDL) și care i-a oferit „pe tavă” PMP-ul lui Ionel Arsene pentru a-l sprijini în alianța din Consiliul Județean dar și în consiliile locale.

În loc de concluzie: urmaşul lui Gheorhe Ştefan este, fără îndoială Ionel Arsene. Nu doar ca putere politică, ci având alături cele mai importante persoane din jurul PDL şi a lui Ştefan. Faptul că în interiorul PSD sunt frământări şi voci tot mai virulente care arată că social-democraţii s-au colorat în portocaliu după importul de pedelişti făcut de Ionel Arsene, nu mai reprezintă o noutate.

PUBLICITATE