Gheorghe Zamfir la Piatra-Neamț – Programul zilei de duminică (25 decembrie) la Târgul de Crăciun


Crăciunul, o zi specială pentru toţi românii, va fi sărbătorit cum se cuvine la „TÂRGUL DE CRĂCIUN LA NEAMŢ”. Consiliul judeţean şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” i-au invitat pentru această seară specială pe GHEORGHE ZAMFIR, formaţia „BERE GRATIS” şi pe PHELIPE.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Programul artistic, la scena de la Curtea Domnească, va fi deschis de Phelipe (ora 18:00).
De la ora 19:30 va fi rândul băieţilor de la BERE GRATIS să petreacă seara de Crăciun alături de nemţeni.
După cei de la Bere Gratis, nemțenii vor putea asculta un minunat concert al maestrului GHEORGHE ZAMFIR 

Vă aşteptăm în seara de Crăciun, începând ca de la ora 18:00 să petrecem împreună p seară magică!

Vezi și Programul TÂRGULUI DE CRĂCIUN de la Piatra-Neamț

15698322_920816038052601_5376921600359324479_nPe numele său Filip Aurel, PHELIPE este un compozitor, interpret si producător, care s-a nascut pe 14 februarie 1985 (chiar de ziua Sf. Valentin) la Hârşova, judetul Constanţa. Intrarea lui Phelipe in scena muzicala din Romania a inceput in anul 2001, an in care a infiintat o trupa de breakdance urmand ca dupa trei ani sa fie cooptat intr-un boyband ( Be One), la acel moment inregistrand primul sau album. In vara lui 2005 Filip Aurel s-a alaturat echipei de producatori URBAN RECORDS. Astfel Phelipe l-a cunoscut pe Connect-r. Phelipe si Connect-r infiinteaza, dupa aproape doi ani, propria echipa de productie, ce poarta numele de SOUL SISTEM. Apoi impreuna cu trupa Perpetuum, Phelipe formeaza o noua echipa de productie: “P & P Production”.
Vara anului 2009 ii va aduce lui Phelipe o colaborare cu Dj Rynno & Sylvia, piesa “Breathe again” bucurandu-se de succes in randul fanilor. Nu dupa mult timp Filip Aurel revine in atentia publicului cu piesa “Reason for love” in colaborare cu Nick Kamarera. Incurajat de succesul melodiei “Reason for love”, Phelipe a decis sa lanseze un nou single „One.

„BERE GRATIS” este o formaţie românească de muzică pop-rock fondată în 1998, la Bucureşti, de Mihai „Miţă” Georgescu (voce), Robert Anghelescu (clape) şi Marius Dobre (chitară), trei băieţi ce cântau la acea vreme în formaţia „Ghost”. Împreună cu Mihai „Magga” Suciu (tobe) şi Marius Mirea (bass), au pus bazele unei noi formaţii pe care au numit-o „Bere Gratis” la sugestia unui bun prieten, Alexandru Catona (Cato). Data simbolică de naştere a formaţiei este 20 septembrie 1998.
Discografia formaţiei cuprinde , până acum, mai mult de douăzeci de albume, printre cele mai cunoscute numărându-se: „De vânzare” (LP, 2000), „Vino mai aproape” (LP, 2001), „Acolo sus” (LP, 2003), „Electrophonica” (LP live, 2004), „Post Restant” (LP, 2005), „Ediţie de buzunar” (2006), „Where We Go / Rosy” (2007). „Revoluţie de catifea” (LP, 2007), „Vacanţă la Roma” (Single, 2009), „Live X” (LP live, 2009), „Pe marele ecran” (LP, 2009), „O colecţie” (LP, 2010), „În faţa ta” (2012).

GHEORGHE ZAMFIR este artistul român care nu mai are nevoie de prezentare. Este de notorietate că, plecat din România spre occident, a fermecat întreg mapamondul cu măiestria sa de a cânta la nai. Însuşi instrumentul la care cânta, naiul, nu era cunoscut în multe părţi ale Globului, artistul Gheorghe Zamfir fiind cel datorită căruia se cânta acum la obiectul cu multe tuburi în Statele Unite, în Peru, în Japonia sau în Australia, spre exemplu. Dacă e să intrăm puţin în „laboratorul” artistului, ar fi de spus, pe scurt, că Gheorghe Zamfir este cel care a modificat forma, construcţia şi tehnica naiului, lărgindu-i considerabil paleta de interpretare. Introduce naiul în toate stilurile şi genurile muzicale, revoluţionând sunetul la scară universală şi aducând naiul în atenţia publicului modern.
Dar artistul Gheorghe Zamfir nu înseamnă doar muzicianul pe care îl ştim noi. Pe lângă prestigioasa carieră din domeniul sunetelor cântate, domnia sa se manifestă şi în domeniul literar, precum şi în cel al artelor plastice, publicând versuri, eseuri şi o carte autobiografică şi expunând picturi proprii în ţară şi în străinătate.

D.M.B.
PUBLICITATE