Gheorghe Ştefan, trimis în judecată într-un nou dosar penal pentru trafic de influență

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie anunţă, marţi (25 aprilie 2017), trimiterea în judecată într-un nou dosar penal a lui Gheorghe Ştefan, fostul primar de la Piatra Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform comunicatului DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

ȘTEFAN GHEORGHE, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte al unei formațiuni politice, aflat în executarea unor pedepse privative de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2009, în contextul în care o societate comercială intenționa să participe la procedura publică de atribuire a contractului de lucrări, aferent unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile, inculpatul Ștefan Gheorghe, în calitatea menționată mai sus, i-a solicitat administratorului acestei firme să-i remită o sumă de bani reprezentând 10% din valoarea lucrărilor ce urmau a fi efectuate.
Banii respectivi au fost pretinși de inculpatul Ștefan Gheorghe în schimbul promisiunii acestuia de a interveni pe lângă persoane din conducerea Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit în vederea influențării rezultatului procedurii de atribuire a respectivului contract de lucrări.
În temeiul acestei înțelegeri, în cursul anului 2011, printr-un intermediar, inculpatul Ștefan Gheorghe a primit de la reprezentantul acelei societăți comerciale, în numerar, suma de 200.000 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Neamț.

Amintim că, anterior, inculpatul Ștefan Gheorghe a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, pentru săvârșirea unor infracțiuni similare (comunicate nr. 1850/VIII/3 din 23 decembrie 2014, 572/VIII/3 din 24 martie 2015, 1814/VIII/3 din 19 noiembrie 2015, 206/VIII/3 din 3 martie 2017, 1492/VIII/3 din 13 decembrie 2016).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PUBLICITATE