Gerul a făcut victime în Neamț: Un bărbat, decedat și alți doi transportați la spital

Gerul de afară a făcut victime și în județul Neamț. Conform unui comunicat al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț, o persoană a decedat și alte două au fost transportate la spital cu degerături.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un bărbat de 65 de ani, din localitatea Bașta (Roman) a decedat joi, 1 martie, iar fratele acestuia a ajuns la spital cu degerături. Din primele informații, cei doi ar fi consumat alcool și au uitat să pună lemne pe foc. Bărbatul decedat ar fi fost găsit pe jumătate dezbrăcat, căzut între paturi.

01.03.2018, ora 17:33, Başta – Roman, 2 pacienţi:
– pacient sex masculin, 65 ani, diagnostic: decedat de aprox. 10 ore, rămas la locul solicitării;
– pacient sex masculin, 68 ani, diagnostic: sindrom de sevraj etanolic, degerături gr. I membre inferioare şi superioare, hipotermie uşoară, preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la CPU a Sp. Municipal Roman; – notează comunicatul SAJ Neamț

Un alt caz s-a înregistrat la Potoci (Bicaz). Un bărbat de 89 de ani, cu demență senilă, ar fi ieșit la o „plimbare” în miez de noapte și abia după aproape 10 ore a fost găsit de familie și chemată ambulanța.

01.03.2018, ora 15:43, Potoci – Bicaz, pacient sex masculin, 89 ani, diagnostic: degerături severe gr. III-IV membre superioare şi inferioare, demenţă senilă,preluat de un echipaj cu asistent medical şi predat la CPU a Sp. Orăşenesc Bicaz; – conform SAJ Neamț

PUBLICITATE