Galleria Mall din Piatra Neamț va fi scos la vânzare


Marca „Galleria” este numele sub care GTC (Globe Trade Centre) a dezvoltat mai multe centre comerciale în România. Pe lângă Galleria Piatra Neamț, GTC deținea astfel de centre comerciale în Arad, Buzău și Suceava.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe parcursul ultimilor ani, GTC a reuşit să vândă în pierdere mall-urile Galleria Suceava şi Buzău iar conform capital.ro, GTC are semnate angajamente preliminare de vânzare pentru ultimele două mall-uri pe care le mai deţine în România, Galleria Arad şi Piatra Neamţ.

Cele două mall-uri se confruntă cu un grad mare de neocupare şi cu o scădere constantă a veniturilor. Investitorul a încasat din închirierea Galleria Arad şi Piatra Neamţ în primele trei luni ale acestui an circa 500.000 euro, cu 41% sub nivelul înregistrat în primul trimestru din 2015, potrivit ultimului raport financiar al companiei.

Valoarea activelor scoase la vânzare s-a ridicat la 11 mil. euro în 31 martie 2016 şi include Galleria Arad şi Galleria Piatra Neamţ din România şi un teren în Polonia care sunt sub angajamente preliminare de vânzare“, se precizează în raportul citat.

La finalul anului trecut, cele două centre comerciale din România erau evaluate la doar 3,9 mil. euro. Cele două proprietăţi sunt şi apăsate de credite. Mallul Galleria Piatra Neamţ mai are de rambursat peste 5 mil. euro către BERD şi Raiffeisen Bank, iar Galleria Arad circa 27 mil. euro către aceleaşi instituţii financiare.

sursa capital.ro

PUBLICITATE