Gala OAMENII TIMPULUI. Cei 10 nominalizați din județul Neamț. Galerie FOTO

Sâmbătă, 7 noiembrie, a avut loc Gala Locală OAMENII TIMPULUI din Județul Neamț. Evenimentul a început la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Tineretului

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Scopul Galei OAMENII TIMPULUI din Județul Neamț este ca această comunitate să își prezinte reverența în fața celor zece nominalizați locali, care, în urma deciziei Juriului Național, vor lua parte la Gala Extraordinară OAMENII TIMPULUI ce se va desfășura la Iași, sâmbătă, 12 decembrie 2015, în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri”, alături de ceilalți șaptezeci de nominalizați proveniți din zona de desfășurare a Campaniei. În cadrul Galei Extraordinare de la Iași vor fi premiați cei zece câștigători ai Trofeului Oamenii Timpului 2015.

Evenimentul a fost prezentat de jurnalistul Cătălin Sava și a inclus și câteva momente artistice, susținute de elevi ai Liceul de Artă „Victor Brauner” din Piatra Neamț, solista Teodora Sava și interpretul de muzică folk Paul Arva.

NOMINALIZAȚI

LITERATURĂ

01_Adrian_Alui_GheorgheAdrian Alui Gheorghe

Nominalizarea la categoria Literatură a fost făcută pentru inițierea și coordonarea Concursului Național de Poezie „Aurel Dumitrașcu”, care își propune susținerea poeziei autorilor tineri.

 

ARTE

03_Andrei_DascalescuAndrei Dăscălescu

Nominalizarea la categoria Arte a fost făcută pentru inițierea și coordonarea Festivalului de Film „Filmul de Piatră” de la Piatra Neamț (ediția a VIII-a, 2015).

 

EDUCAȚIE ȘI CERCETARE

02_Daniel_TataruDaniel Tătaru 

Nominalizarea pentru categoria Educație și cercetare a fost făcută pentru întreaga activitate și pentru rezultatele deosebite din 2015. Este implicat într-un proiect de cercetare cu tema „Cum influențează forma unui obiect frecvența și geometria vibrațiilor sale?”.

 

SOCIETATE CIVILĂ

01_Ana_SavescuAna Săvescu

Nominalizarea pentru categoria Societate civilă a fost făcută pentru proiectele implementate în 2015:
– „Străjerii naturii”
– „Patrula Eco”
– „Apă – Scop, Putere – Joc” și expoziția Un strop de atenție pentru un strop de apă
– „Reciclare creativă”, „Ocrotiți zâmbetul planetei”, „Ana are mere… pentru zimbri”.

 

DIPLOMAȚIE PUBLICĂ

04_Irina_PacurariuIrina Păcurariu

Nominalizarea pentru categoria Diplomație Publică a fost făcută pentru implicarea în numeroase campanii sociale în anul 2015, fiind promotor și ambasador al acestora, militant pentru educație și egalitate în drepturi.

 

MEMORIE ȘI ISTORIE

06_Mihaela-Cristina_VerzeaMihaela-Cristina Verzea
Nicolae Dumitrașcu

Nominalizarea pentru categoria Memorie și istorie a Cristinei-Mihaela Verzea și a lui Nicolae Dumitrașcu a fost făcută pentru realizarea volumului Familia Regală a României. Pagini de istorie din Ținutul Neamțului (2015), ce tratează relația pe care Familia Regală a avut-o cu județul Neamț, oferind informații începând cu venirea lui Carol I pe tronul României.

 

JURNALISM

06_Oana_BulaiOana Bulai

Este autor al unei cărți de dezvoltare personală lansată în 2015 – Tu, ghid cu secrete despre tine.  În 2005 înființează Revista OK, prima revistă de lifestyle nemțean realizată la standard profesionist. Revista este primită cu succes în comunitate și este rapid preluată de toate chioșcurile de presă.  În acest moment revista are un tiraj de peste 2000 de exemplare și a depășit deja 75 de ediții. Este cea mai cunoscută revistă la nivel de județ care promovează personalități locale din domenii culturale, politice, de business sau lifestyle.

 

TINERE VALORI

01_ColegiuGrupul de elevi de la Colegiul Național „Petru Rareș”

Nominalizarea la categoria Tinere valori a grupului de elevi ai Colegiului Național „Petru Rareș”, Piatra Neamț, a fost făcută pentru câștigarea concursului Zayed Future Energy Prize 2015 din Abu Dhabi. Elevii coordonați de profesorul Alexandru Iacob au fost singurii premiați din Europa, pentru un proiect de mediu. Cu ajutorul celor 100 000 de dolari pe care i-au primit, clădirea liceului, veche de 150 de ani, va fi transformată într-o construcție cu sisteme de reducere a consumului de energie clasică și a resurselor naturale.

 

SĂNĂTATE

08_Virgil_RazesuVirgil Răzeșu

Nominalizarea pentru categoria Sănătate a fost făcută pentru faptul că, în perioada 7-10 mai 2015, a coordonat cea de-a 37-a ediție a Reuniunii Chirurgilor din Moldova „Iacomi – Răzeșu”, eveniment care a reunit la Piatra Neamț 170 de medici chirurgi din România și din Republica Moldova. Această reuniune transformă municipiul Piatra Neamț, pentru câteva zile, în capitala chirurgiei românești.

 

ANTREPRENORIAT

02_Dan_OstahieDan Ostahie

Nominalizarea pentru categoria Antreprenoriat a fost făcută pentru deschiderea în toamna anului 2014 la Plazza Mall a unui nou magazin al rețelei, cu o suprafață de 2 500 de mp, în urma unei investiții de 250 000 de euro

 

 

GALERIE FOTO

www.oameniitimpului.ro

PUBLICITATE