Furtuna a facut ravagii în Neamț: Copaci doborâți și acoperișuri smulse de vânt

Acoperișuri avariate de vânt și 8 localități fără energie electrică – este bilanțul în urma fenomenelor meteorologice periculoase din după-amiaza zilei de sâmbătă (8 iulie), din județul Neamț. Reamintim că sâmbătă, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare (imediată) nowcasting, COD PORTOCALIU, pentru Bârgăuani, Botești, Cordun, Dochia, Dragomirești, Dulcești, Făurei, Gherăești, Girov, Mărgineni, Podoleni, Războieni, Români, Ruginoasa, Secuieni, Ștefan cel Mare, Trifești, Tupilați, Văleni; (vezi articol – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vântul puternic a avariat acoperișurile de pe 15 locuințe din comunele Războieni (10) și Bârgăoani (5). La Războieni, potrivit celor din Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, 2 acoperișuri au fost smulse de pe case. – conform unui comunicat al Prefecturii Neamț (vezi articolul – AICI)

Prefectul de Neamț a precizat că luni, o comisie a Instituției Prefectului Neamț va merge în localitățile afectate pentru a realiza inventarierea pagubelor produse, urmând ca în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să se aprobe valoarea despăgubirilor ce vor fi cerute din fondul de rezervă al Guvernului.

PUBLICITATE