Fumatul, cauza a două incendii în Piatra-Neamț și comuna Horia

Marți, 11.04.2017, la ora 18:17, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu de litieră în zona Vârful Schitului – Anexa Doamna din Municipiul Piatra Neamț.
La locul indicat de apelant s-au deplasat unsprezece pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă și o autospecială de primă intervenţie şi comandă  din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț și unsprezece salariați de la Ocolul Silvic Vaduri.
Forţele au stins incendiul, în urma căruia au ars litieră și mărăciniș pe o suprafaţă de aproximativ 1500 mp.
Cauza probabilă a incendiului este “
fumatul în locuri nepermise

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Marți, 11.04.2017, la ora 12:49, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin numărul unic pentru apeluri de urgență „112” despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în satul Cotu Vameș, comuna Horia.
Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat nouă pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă  și o autospecială SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.
În urma evenimentului au ars o anexă(adăpost animale) construită din lemn pe o suprafață de cca. 30 mp.
O femeie de 48 ani a suferit un atac de panică fiind asistată de echipajul de prim ajutor prezent la locul intervenției.
Împrejurarea determinantă a producerii acestuia a fost “fumatul în locuri nepermise”.

PUBLICITATE