[FOTO/VIDEO] Neamț: Un TIR a lovit două mașini și a spulberat gardul unei case

Un TIR încărcat cu cherestea a lovit două autoturisme, a ieşit de pe şosea şi a spulberat gardul unei case din localitatea Săvinești. Accidentul a avut loc luni, 2 iulie, în jurul orei 21:00

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vorbim despre o singură victimă, respectiv conducătorul autotractorului, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, ne-a declarat Robert Costan, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului, a rezultat faptul ca un tânăr de 23 de ani, din Piatra-Neamț, a condus pe DN15, din direcția Piatra-Neamț – Roznov, un autotractor ce transporta cherestea. Ajuns în zona denumită generic „4 benzi”, din localitatea Săvinești, acesta nu ar fi păstrat o distanță corespunzătoare față de un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Piatra-Neamț, care circula în fața sa, pe care l-a acroșat în partea dreapta-spate.

În urma impactului, conducătorul autotractorului a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă, acroșând totodată un alt autoturism parcat, după care a intrat în gardul unei locuințe, unde s-a oprit.

Conform ISU Neamț, au fost distruse mai multe cabluri și țevi de utilitate publică.

Atât conducătorul autotractorului, cât și cel al autoturismului, au fost testați alcooltest, rezultatele fiind negative. Colegii mei vor continua cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. – ne-a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț

PUBLICITATE