[FOTO] Primele imagini cu incidentul de la nunta din Neamţ. Bilanțul la ora 22.00: 18 răniți

ACTUALIZARE: Neamț: Starea victimelor din incidentul de la pensiunea din Durău

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Imagini dramatice în această seară (15 iulie) la o pensiune din Durău, unde s-a produs un tragic incident, la o nuntă. În jurul orei 20:00, balustrada unei terase s-a rupt și s-a prăbușit cu nuntașii.

În total, la eveniment, se aflau aproximativ 400 de persoane iar pe terasă (în jur de 80 de metri pătrați), la momentul incidentului se aflau în jur de 40. Nuntașii s-au prăbușit în gol de la 4-5 metri.

La ora 20:00, un apel la „112” anunța că 50 de persoane au căzut după ce s-a rupt o terasă la pensiunea Vânătorul din stațiunea Durău.

S-a instalat Planul Roșu de Intervenții imediat iar la fața locului s-au deplasat: 2 ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și 7 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Neamț. În sprijinul acestor echipaje au fost trimise: o autospecială pentru transport personal și victime multiple (cu medic) de la ISU Bacău, un echipaj de prim-ajutor de la ISU Harghita, un echipaj de prim-ajutor de la ISU Botoșani și 2 ambulanțe SMURD de la ISU Suceava. De asemenea, o ambulanță a Serviciului Județean Suceava și un ATPVM cu medic de la ISU Iași s-au deplasat spre locul producerii incidentului. Un elicopter SMURD a fost prealertat în sprijin.

Vezi și Planul roșu în Neamț: Peste 30 de echipaje au fost trimise de urgenţă

La ora 22:00, ISU Neamț informa că numărul victimelor a ajuns la 18, din care 2 cu ajutor ambulator (două persoane de sex feminin care s-au prezentat cu autoturisme personale la UPU a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț), 3 victime de cod roșu, restul cod galben. Celelalte 16 victime au fost preluate de ambulanțe și transportate spre Toplița unde se va face triajul, iar de acolo spre Târgu-Mureș.

Vezi și [FOTO] Nuntă cu 18 răniți în Neamț: Planul ROȘU s-a încheiat, Petrecerea CONTINUĂ!

PUBLICITATE