[FOTO] Neamț: Tânără de 24 de ani, accidentată pe munte

Duminică, 15 iulie, echipa de serviciu din Baza Salvamont Durău a fost solicitată, în urma unui apel prin 112, să intervină pentru a acorda primul ajutor și pentru a transporta o tânără 24 de ani, din Suceava, care suferise un traumatism de membru inferior. Incidentul a avut loc în zona Şeaua la Morminte din Masivul Ceahlău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Intervenţia s-a realizat mecanizat cu un utilaj de ultimă generaţie CAN-AM Traxter cu care s-a ajuns până deasupra Cabanei Fântânele, apoi pe jos până la victimă.

Victimei i s-a acordat primul ajutor, constând în imobilizarea membrului, apoi persoana accidentată a fost transportată cu UT 2000.

Utilizarea acestor tipuri de utilaje moderne înjumătăţesc timpii de intervenţie şi sunt o soluţie independentă de zi sau noapte, de condiţiile meteo, mai ales în zonele în care intervenţia cu elicopterul nu este posibilă”, informează Salvamont Neamț.

În următoarele două săptămâni, instabilitatea atmosferică se menține în Masivul Ceahlău, de aceea turiștii sunt sfătuiți să nu se aventureze pe munte fără să fie echipați corespunzător, iar în caz de furtună să nu rămână  pe vârfuri sau creste expuse, nici pe un teren plat neprotejat.

PUBLICITATE