FLiP, camionul care duce programul Școala de bani pe roți în toată țara, a ajuns în Piatra-Neamț

Școala de bani pe roți, primul program itinerant de educație financiară pentru copii din România, ajunge în Piatra Neamț, în zona Casei de Cultură a Sindicatelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Programul oferă oportunitatea copiilor de a învăța, pe parcursul unor ateliere interactive, ce sunt banii, cum circulă ei prin lume, dar și cum să economisească. Atelierele au loc loc în camionul FLiP, special amenajat ca un loc de joacă. Timp de 90 de minute, grupuri de câte 15 elevi pornesc, prin jocuri, cu sprijinul unor traineri specializați, într-o călătorie care are drept scop să explice pe înțelesul celor mici noțiuni financiare de bază.

Până acum, FLiP a parcurs aproape 1000 de km și a ajuns în București, Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Bacău și Vaslui. Aproximativ 6000 de elevi din orașele în care a ajuns camionul au participat la atelierele gratuite de educație financiară.

Camionul FLiP va staționa în Piatra Neamț, în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, în perioada 28 noiembrie – 14 decembrie. Atelierele se desfășoară zilnic, în intervalul orar 10:00 – 20:00, iar înscrierile sunt gratuite.

Comunicat de presă – FLiP, camionul care duce programul Școala de bani pe roți în toată țara, ajunge în Piatra Neamț

FLiP, camionul care duce programul Școala de bani pe roți în toată țara, ajunge în Piatra Neamț

  • Școala de bani pe roți este primul program itinerant de educație financiară pentru copii din România
  • Programul include ateliere gratuite care se desfășoară într-un camion inedit numit FLiP
  • Camionul va staționa în perioada 28 noiembrie – 14 decembrie, în zona Casei de Cultură a Sindicatelor

Piatra Neamț, 28 noiembrie 2017 – Școala de bani pe roți, primul program itinerant de educație financiară pentru copii din România, ajunge în Piatra Neamț, în zona Casei de Cultură a Sindicatelor.

Programul oferă oportunitatea copiilor de a învăța, pe parcursul unor ateliere interactive, ce sunt banii, cum circulă ei prin lume, dar și cum să economisească. Atelierele au loc loc în camionul FLiP, special amenajat ca un loc de joacă. Timp de 90 de minute, grupuri de câte 15 elevi pornesc, prin jocuri, cu sprijinul unor traineri specializați, într-o călătorie care are drept scop să explice pe înțelesul celor mici noțiuni financiare de bază.

Cred că două dintre elementele forte ale acestui proiect sunt forma în care le prezentăm celor mici informații utile, dar și faptul că punem accent pe ideea că opinia fiecărui copil, indiferent de orașul din care este sau de școala de la care vine, este extrem de importantă. A venit rândul să deschidem ușile lui FLiP și în Piatra Neamț unde îi așteptăm pe elevi să descopere împreună cu trainerii noștri ce este această lume complexă a banilor„, a declarat Andreea Nicoleta Deliu, coordonator Școala de bani.

Până acum, FLiP a parcurs aproape 1000 de km și a ajuns în București, Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Bacău și Vaslui. Aproximativ 6000 de elevi din orașele în care a ajuns camionul au participat la atelierele gratuite de educație financiară.

Cel mai mult la acest proiect mi-a plăcut faptul că ne-am putut exprima părerea liber. Nimeni nu a râs de noi. Am invățat că cei mai mulți bani se duc pe mâncare și am făcut diverse activități interesante pentru a învăța să economisim banii”, a spus Alexandra, 13 ani, elevă la Școala Gimnazială Nr. 29, Galați.

Camionul FLiP va staționa în Piatra Neamț, în zona Casei de Cultură a Sindicatelor, în perioada 28 noiembrie – 14 decembrie. Atelierele se desfășoară zilnic, în intervalul orar 10:00 – 20:00, iar înscrierile sunt gratuite. Pentru acestea, cei interesați pot accesa pagina https://www.scoaladebani.ro/peroti/  sau pot suna la numărul de telefon 0725 772 255.

Școala de bani pe Roți este un proiect realizat în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, fiind o componentă a programului național de educație financiară al BCR – Școala de bani, care se adresează copiilor, adolescenților și adulților. În ultimul an, peste 700 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au oferit, până acum, unui număr de 10.000 de români workshopuri de educație financiară, în cadrul proiectului Școala de bani – ore de educație financiară pentru adulți.

Mai multe detalii despre înscrieri se pot obține accesând www.bcr.ro/educatiefinanciara

PUBLICITATE