Finaliștii premiului național pentru proză „Ion Creangă” – Neamț, 2017

Organizatorii primei ediții a Premiului național pentru proză „Ion Creangă”, Consiliul Județean Neamț și Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, împreună cu membrii juriului, au anunțat astăzi (30 aprilie) finaliștii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Aceștia sunt, în ordine alfabetică, Gabriela ADAMEŞTEANU, Nicolae BREBAN, Augustin BUZURA, Petru CIMPOEŞU, Dumitru Radu POPESCU, Varujan VOSGANIAN.

Evenimentul a avut loc în deschiderea sesiunii de comunicări din cadrul simpozionului cu tema „ION CREANGĂ, un homerid în povestea fără de sfârşit a lumii”. În sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț, care a găzduit această primă zi a Premiului național „Ion Creangă”, publicul interesat a putut audia miniconferințe susținute de academicianul Nicolae Manolescu şi scriitorii Daniel Cristea Enache, Vasile Spiridon, Mircea Coloşenco, Constantin Parascan, Constantin Tomşa, Ioan Holban, Eugen Negrici, Nicolae Scurtu, Constantin Bostan, și Cristian Livescu.

Acum, sarcina finală a juriului – Nicolae Manolescu, Marius Miheț, Daniel Cristea Enache, Eugen Negrici, Vasile Spiridon, Ioan Holban și Cristian Livescu – este ca mâine să anunțe căștigătorul care va fi ales dintre cei șase scriitori nominalizați..

Premiul se acordă pentru întreaga operă în genul prozei de ficţiune a unui autor român, care s-a impus conştiinţei publice româneşti sau pe plan internaţional, cu lucrări de certă valoare şi ţinută artistică, unanim apreciate de critica literară şi de marele public. De aceea, premiul se subintitulează „Opera Omnia”.

PUBLICITATE