Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Iarnă – Piatra Neamț – 19 decembrie 2015

Sâmbătă, 19 decembrie, a avut loc, în organizarea Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, o nouă ediṭie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă “Steaua sus răsare”.
Pe străzile centrale ale municipiului Piatra-Neamţ au putut fi văzute ansambluri de datini şi obiceiuri de iarnă din Piatra Şoimului, Borca, Răuceşti, Trifeşti, Grinţieş, Tupilaţi. Oaspeţi de seamă la ediţia cu numărul 47 au fost colindătorii din Orhei (Republica Moldova) şi Asău (judeţul Bacău). Instituţia organizatoare a fost reprezentată în festival de Ansamblul folcloric „Floricică de la munte”, care şi anul acesta va veni în faţa publicului cu un program bogat şi atrăgător.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Citește și Mâine, 19 decembrie va avea loc Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Iarnă la Piatra Neamț

Manifestarea a debutat sâmbătă, 19 decembrie, ora 12,oo, cu o paradă a tuturor formaţiilor participante. S-a  plecat din faţa Teatrului Tineretului spre Casa de Cultură. Apoi, de la Muzeul de Istorie, s-a revenit în zona centrală a oraşului (prin faţa Hotelului „Ceahlău”), în Piaţa Ştefan cel Mare. Loc în care a avut loc, începând cu ora 13,oo, spectacolul cu momente artistice ale fiecăreia dintre formaţiile participante.

PUBLICITATE