FESTIVAL – Mâncare tradițională și concerte folk la Piatra-Neamț.


In perioada 27-28 August 2016, la Curtea Domneasca si in Parcul Tineretului din Piatra Neamt se va organiza un festival dedicat bucatariei moldovenesti, care va include un concurs de gastronomie locala, spectacole de muzica folk si muzica populara, o parada a iilor si un targ de produse alimentare si artizanale cu specific local.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Targul, care se va desfasura sambata si duminica intre orele 9.00-20.00 va cuprinde producatori si mesteri populari din Neamt, Suceava si Iasi.

Sambata, imediat dupa deschiderea oficiala de la ora 11.00, Ansamblul Floricica de la Munte va oferi un program de muzica si dansuri traditionale, iar duminica dupa-amiaza, cateva ansambluri din zona Neamtului ne vor incanta sufletul in aceeasi atmosfera: Izvoarele Borcutului, Dor Vânătoresc și Școala Populară de Artă.

La concursul gastronomic de sambata de la ora 12.30 vor participa bucatari si cofetari, profesionisti si amatori, cu preparate gatite si deserturi,  precum si firme locale care au produse din carne, branzeturi, dulceturi si alte bunatati cu specific local. In juriu vor fi doi maestri bucatari, Ramon Chicireanu, fost concurent Master Chef si promotor Lidl si Liviu Morarescu, chef bucatar Mariko Inn. Premiile care vor fi acordate concurentilor care doresc sa se inscrie sunt consistente, numai marele premiu este in valoare de 2000 lei plus ustensile de bucatarie de 600 lei.

Concertul de muzica folk de sambata va fi intre orele 17.30 si 21.30 si ii va avea invitati pe Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Walter Ghicolescu si Ionut Stoian.

Scopul evenimentului Picnic cu Scofeturi Moldovenești este de a identifica și promova rețete gastronomice cu specific local, vechi și noi, arome ale bucatariei din zona Moldovei, de a pune in valoare oamenii gospodari din regiunea noastra, care stiu sa puna pe masă, bucate alese și măiestrite, gatite dupa retete moștenite din strabuni. Astfel, vom putea promova Regiunea Nord-Est ca destinatie turistica interesanta, de a intra in circuitul gastronomic pe care dorim sa il facem cunoscut vizitatorilor care vin la noi in regiune.
Evenimentul  este organizat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, împreuna cu Centrul Europe Direct Nord-Est si in parteneriat cu Consiliul Judetean Neamt, Primaria Municipiului Piatra Neamt, Camera de Comert si Industrie Neamt, Forumul Montan din Romania, Asociatia Valea Ozanei si ANTREC. Detalii pe portalul de evenimente www.descoperanordest.ro sau pe pagina de Facebook: Descopera Nord-Est.

PROGRAM COMPLET FESTIVAL
Sâmbătă și Duminică 27 – 28 august 2016 – Parcul Tineretului
Între orele 9.00 – 20.00 Expoziție și târg de produse alimentare și artizanale
***********************************
SÂMBĂTĂ 27 August – Curtea Domnească
***********************************
11.00 – 11.15 Deschiderea oficială
11.45 – 12.30 Floricică de la Munte
12.30 – 15.30 CONCURS DE GASTRONOMIE Heritage Flavours Day
CONCERTE FOLK
17.30 – 18.00 Ionuț Stoian în parteneriat cu Festivalul Filmul de Piatra
18.00 – 19.00 Walter Ghicolescu
19.00 – 20.15 Ducu Bertzi
20.30 – 21.30 Nicu Alifantis

***********************************
DUMINICĂ 28 August – Curtea Domnească
***********************************
Izvoarele Borcutului, Dor Vânătoresc și Școala Populară de Artă prezintă:
15.30 – 16.00 Parada iilor
16.00 – 18.30 Zestrea moldovenească – muzică și dans din zona Moldovei

Dan Mihail B.
PUBLICITATE