Fenomen astronomic spectaculos, în acest weekend: Ploaia de meteoriţi Lyride

Curentul de meteori Lyride, una dintre cele mai spectaculoase ploi de stele din acest an, a început în urmă cu câteva zile şi va ajunge la apogeu în primele ore ale zilei de 22 aprilie, informează Agerpres

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit informaţiilor difuzate într-un material video realizat de Jet Propulsion Laboratory (JPL) din cadrul NASA, ploaia de meteori Lyride este activă pe cerul nocturn în perioada 14 aprilie – 30 aprilie. Apogeul acestui fenomen astronomic se va produce pe 22 aprilie.

Conform Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, pentru a putea vedea meteorii nu aveți nevoie de instrumente astronomice. Trebuie doar să priviți înspre cer, așezați comod, timp de minim o oră, cândva între miezul nopții și răsăritul Soarelui. Nu trebuie să priviți într-o direcție anume, pentru că meteorii pot apărea în orice direcție.

Cei ce cunosc contelațiile pot identifica locul de unde par că vin meteorii, acesta fiind situat undeva lângă steaua Vega, din constelația Lyra. Vega se va afla înspre orizontul nord-estic.

Este de preferat ca observațiile să se facă din afara orașelor mari sau de la marginea lor, pentru că iluminatul public face ca majoritatea meteorilor să nu mai poată fi observați.

PUBLICITATE