Felicitări! Un elev al Centrului de plasament Elena Doamna calificat la Olimpiada Națională


Vasile Țurcă, elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic Forestier și asistat al Complexului de Servicii Elena Doamna a reușit performanța de a se califica la etapa națională a Olimpiadei Tehnice în domeniul fabricării produselor din lemn, ce va avea loc pe 18 aprilie, la Sighișoara. Performanța elevului este remarcabilă, având de trecut o probă teoretică dificilă dar și una practică, în care a făcut dovada măiestriei și îndemânării sale. Băiatul a susținut proba scrisă pe data de 25 februarie iar proba practică a avut loc joi, 3 martie. Joi seara a aflat că s-a calificat la etapa națională, ceea ce a produs o mare bucurie în rândul colegilor și educatorilor din centru. Totuși, pentru profesorii și îndrumătorii săi, calificarea la etapa națională a olimpiadei nu a fost o supriză deoarece adolescentul este foarte serios, inteligent și ambițios.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vasile TurcaVasile și sora sa, Lenuța, au ajuns în centrul de plasament în urmă cu 4 ani din cauza neînțelegerilor familiale dar și a lipsurilor financiare. Cu toate acestea, cei doi copii au păstrat legătura cu prărinții, vizitându-i adesea iar aceștia, la rândul lor, nu i-au abandonat cu totul, venind să-i vadă destul de des și sprijinindu-i în limita posibilităților lor. Despărțirea de familie nu a reprezentat un impediment pentru Vasile în ceea ce privește performanțele școlare, ba dimpotrivă, l-au stimulat să învețe și să conștientizeze că doar astfel își poate depăși condiția.  De aceea a devenit un adevărat exemplu atât pentru colegii de la Colegiul Forestier cât și pentru cei centru, începând de la vasta cultură generală pe care o are în urma cărților citite în fiecare seara și până la rezultatele școlare foarte bune.

Am mers la Olimpiada «Tehnologia fabricării produselor din lemn» încă din primul an de liceu pentru că această disciplină mi s-a părut foarte interesantă. Pe parcursul celor 3 ani am descoperit că îmi place foarte mult și mi-am propus să obțin un loc fruntaș la faza județeană a olimpiadei. Visul meu s-a împlinit acum iar succesul meu se datorează profesorilor îndrumători Constantin Dunăre și Elena Nicolau dar și «mamei mele de suflet», Luminița Ardeleanu, educator în cadrul Centrului Elena Doamna, care mi-a îndrumat atent pașii în toate realizările de până acum și m-a încurajat de câte ori am avut nevoie. Am emoții pentru că sunt la prima participare dar voi face tot ce depinde de mine pentru a obține un loc bun la Olimpiada Națională“, a spus prospătul olimpic național, Vasile Țurcă, al cărui motto în viață este „Muncește din toată inima și vei reuși“.

PUBLICITATE