Felicitări! Târgnemțeanul George Potrivitu desemnat studentul român al anului în Europa

Liga Studenților Români din Străinătate recunoaște rezultatele deosebite ale tuturor finaliștilor din cadrul Competiției LSRS pentru excelență academică în străinătate. Gala Ligii Studenţilor Români în Străinătate a avut loc joi seară la Palatul Parlamentului. Tineri români cu rezultate academice de excepţie au participat la concursul organizat în cadrul Galei, pentru premierea excelenţei academice. Aproximativ 1000 de personalități de marcă ale societății românești, diplomați, reprezentanți ai societății civile, oameni de presă și profesioniști din mediul public și privat au stat alături de studenți și absolvenți români cu rezultate deosebite în diferite domenii de activitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

George PotrivituHumuleşteanul George-Cristian Potrivitu Bocăneț a fost elev al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare“ Târgu-Neamţ și a fost desemnat studentul român al anului în Europa, la a VII-a ediție a Galei Studenţilor Români din Străinătate. Nemțeanul este absolvent de Inginerie Aerospațială la București, pe cale să termine un program de masterat „Space Master” în Științe și Tehnologii Spațiale, care l-a purtat din Germania până dincolo de Cercul Polar în Suedia iar acum este student la Universitatea „Paul Sabatier“ din Toulouse – Franţa, unde se specializează în tehnici spațiale și instrumentație satelitară.

Șanse sunt pretutindeni, unele mai bune decât altele, nu trebuie decât să mă ridic și să le prind, așa cum încercam să prind și „stelele căzătoare”, pe când aveam doar șase ani și priveam cerul înstelat împreună cu tata.
Plecat de aproape șase ani din Humuleștii lui Creangă, mă regăsesc astăzi foarte aproape de a-mi împlini visul de a lucra în domeniul propulsiei electrice spațiale, în cadrul uneia dintre agențiile spațiale de top ale lumii.
Absolvent de inginerie aerospațială, la București, cu o teză de licență în domeniul propulsoarelor cu efect Hall, am fost acceptat în 2014 la un program internațional de dublu – masterat în știinte și tehnologii spațiale, Space Master, coordonat de Universitatea Tehnică Lulea din Suedia. Programul mi-a oferit șansa să studiez în Germania și în Suedia, dicolo de Cercul Polar de Nord, în lumea aurorelor boreale și  a taigalei europene cutreierată de elani și reni.
În prezent sunt student la Universitatea Paul Sabatier din Toulouse, Franța unde voi finaliza programul de masterat, obținând a doua diplomă în tehnici spațiale și instrumentație satelitară. Din martie 2016 voi lucra la Agenția Spațială Japoneză, JAXA, unde voi desfășura cercetarea pentru teza de masterat în domeniul propulsoarelor magnetoplasmadinamice.  – a declarat acesta pentru newsdiaspora.ro

PUBLICITATE