FELICITĂRI! Premiul Oamenii Timpului la categoria ”Tinere valori” a revenit grupului de elevi de la Colegiul Național ”Petru Rareș”

Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași a găzduit sâmbătă, 12 decembrie 2015, începând cu orele 20.00, Gala Extraordinară Oamenii Timpului. Evenimentul a fost difuzat în direct de Realitatea TV și a fost prezentat de actorul Adrian Păduraru, Ambasadorul cultural al Campaniei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Campania noastră a devenit, la cea de-a doua sa ediție, cel mai important proiect de identificare și premiere a valorilor din regiune. Gala Extraordinară este încununarea unei munci desfășurate pe parcursul întregului an. Îi așteptăm cu mare drag pe toți cei 80 de nominalizați din Iași, Neamț, Botoșani, Suceava, Vaslui, Bacău, Chișinău și Cernăuți și invitații acestora”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Șandru, Directorul Revistei TIMPUL.
Invitatul special al Galei a fost actorul Ion Caramitru, Directorul Teatrului Național „I. L. Caragiale” din București și Președintele UNITER.

Citește și Gala OAMENII TIMPULUI. Cei 10 nominalizați din județul Neamț. Galerie FOTO

01_ColegiuLa categoria ”Tinere valori” premiul Oamenii Timpului a revenit grupului de elevi de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra Neamț. Nominalizarea la categoria Tinere valori a grupului de elevi ai Colegiului Național „Petru Rareș”, Piatra Neamț, a fost făcută pentru câștigarea concursului Zayed Future Energy Prize 2015 din Abu Dhabi. Elevii coordonați de profesorul Alexandru Iacob au fost singurii premiați din Europa, pentru un proiect de mediu. Cu ajutorul celor 100.000 de dolari pe care i-au primit, clădirea liceului, veche de 150 de ani, va fi transformată într-o construcție cu sisteme de reducere a

maiaoutdoor.ro
maiaoutdoor.ro

consumului de energie clasică și a resurselor naturale. Vor fi utilizate panouri solare, un corp al colegiului va fi izolat cu aerogel, apa de ploaie va fi captată și filtrată, vor exista sisteme de temporizatoare la toate sursele de apă, iar în interiorul și exteriorul clădirii vor fi montate pavele care preiau energia pașilor și o transformă în electricitate. Este preconizată o reducere de 70% la factura pentru încălzire și energie electrică.

Grupul-de-elevi-de-la-CN-Petru-Rares-prof.-Alexandru-Iacob
maiaoutdoor.ro

La proiect au participat elevii Ana Rotaru, Andrei Dorin Viziteu, Vlad Gheorghiu, Cristian Berbece, Ruxandra Spiridon, Cezar Vasiliu, Mara Teodora Perţa, Titus-Ștefan Dascălu, Tudor Stîncescu, Laura Iacob, Georgeana Țuculeanu, Mihaela-Cosmina Baluș, Andreea-Antonina Ivanov, Sabina Răuță, Valentina Chele, Adelina Filipaș, Elena Gavril, Tamara Ciobanu, Otilia Ciobanu, Raluca Mocanu, Iustina Chiruță, Emilian Lungu, Iosefina Elena Chiş, Ana-Maria Bălăunțescu, Ruxandra Sandovici, Bianca Păduraru, Pavel Podbereschi, Tudor Vornicu, Teodora Escu.

Tot în cadrul ediției a Galei Oamenii Timpului a fost înmânată o distincție In Memoriam Adrian Rugină, muzicianul care a murit în incendiul din clubul Colectiv, încercând să salveze viața altor tineri.

PUBLICITATE