Fals polițist în Neamț. Reținut după ce a fost surprins dirijând circulația (FOTO)

Un bărbat de 54 de ani, îmbrăcat în uniforma de polițist (dar fară să aibă vreo legatură Inspectoratul de Poliție) a fost găsit, în trafic, dirijind circulația. Totul s-a întâmplat sâmbătă seara, 9 iunie, pe un drum județean din localitatea Izvoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Se pare că un șofer a observat comportamentul dubios al individului și faptul că era sub influența alcoolului și a sunat la „112”. Adevărații polițiști l-au găsit și l-au condus la secție, la sediul Poliţiei municipiului Piatra-Neamț. După ce l-au amprentat și fotografiat, l-au dus și la psihiatrie, pentru a vedea dacă are probleme medicale. Polițiștii fac acum cercetări pentru a descoperi de unde a făcut rost de uniformă.

În seara de 9 iunie a.c., polițiștii Secţiei de Poliţie Săvineşti au fost sesizaţi de către o persoană, despre faptul că în localitatea Dumbrava Roşie, pe un drum public, un bărbat  în stare de ebrietate şi îmbrăcat în uniformă de poliţist rutier, efectuează semnale de oprire autovehiculelor.

Polițiștii au identificat pe drumul județean 157, din Dumbrava Roșie, un localnic de 54 de ani, în stare vădită de ebrietate care era îmbrăcat cu o cămaşă având însemnele Poliției Române.

Polițiștii continuă investigațiile pentru a stabili proveniența uniformei, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.” – ne-a declarat Robert Costan, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Trebuie menționat că oricine poate cumpara uniforme de pe internet sau din magazine, doar că infracțiunea este atunci când astfel de obiecte de îmbrăcăminte sunt utilizate în spațiul public.

Conform unor surse, se pare că individul este recidivist (închis pentru niște furturi în urmă cu vreo 10 ani). Pentru fapta de ieri (uzurpare de calități oficiale) riscă o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 1 și 3 ani.

PUBLICITATE