Expoziție Dumitru Bezem la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ


Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ vă invită joi, 12 ianuarie, ora 13.00, în Sala Expo-Club „Victor Brauner” (Bd. Republicii, nr. 17) la un eveniment dedicat culorii, prilejuit de vernisajul expoziţiei „Spectacolul imaginii” ce reuneşte 70 de lucrări ale artistului plastic nemţean Dumitru Bezem.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Lucrările din expoziţie fac parte din colecţia particulară a familiei Elena şi Vasile Pleşca şi se pot constitui într-un periplu temporal în diversele perioade de creaţie ale artistului.

Despre arta lui Dumitru Bezem vor vorbi Emil Nicolae şi Ştefan Potop.

afis-01_12_2017-expozitie-dumitru-bezemAdrian Alui Gheorghe, directorul bibliotecii: „Pictura lui Bezem este un spectacol în sine, artistul nostru fiind unul dintre cei care respectă culoarea, care ştie să decupeze din realitatea imediată peisajul, amănuntul semnificativ, elementul simbolic. Cred că anul acesta va fi pentru nemţeni şi pentru pictura din această parte de lume Anul Dumitru Bezem pentru că artistul împlineşte o vîrstă rotundă în toamnă, prilej de răsfăţ public pentru unul dintre cei mai cunoscuţi şi iubiţi plasticieni contemporani. Apreciem, în acelaşi timp, consecvenţa colecţionarilor Elena şi Vasile Pleşca, care au făcut o investiţie de suflet în primul rînd, adunînd peste 300 de lucrări semnate de Bezem, din care au făcut de această dată o riguroasă selecţie, tocmai pentru a ilustra perioade diferite, maniere diferite din evoluţia artistului”. 

D.M.B.
PUBLICITATE