Expoziția Aurul și argintul antic al României la Piatra-Neamț. Program și tarife


123Expoziția Aurul și argintul antic al României oferă publicului larg ocazia de a vedea exponate deosebite, realizate din metale prețioase, dintr-un palier cronologic extins pe aproape șase milenii. Complexul Muzeal Județean Neamț a contribuit atât cu piese din metal prețios, cât și cu artefacte de o valoare artistică excepțională, realizate din lut si cupru, reprezentative pentru spațiul și perioada căreia îi aparțin. Printre acestea se numără artefacte eneolitice, vechi de aproape 7.000 de ani, unice prin măiestria realizării lor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Vasul cu suport și colonete” descoperit în cunoscuta așezare de la Izvoare, vasul-suport denumit sugestiv „Hora de la Frumușica”, „Soborul zeițelor” de la Poduri sunt doar o parte dintre piesele emblematice care au luat naștere din mâinile olarilor cucutenieni.

Descoperirile comune, dar mai ales cele de prestigiu din acropola și necropola de la  Brad ne spun că pe terasa Siretului s-a aflat, începând din eneolitic, dar excelând în epoca dacică clasică, un centru de putere. Liderii acestei comunități și-au etalat obiectele de prestigiu, din aur sau cupru, argint sau bronz, făcându-și cunoscută autoritatea.

Mărturii ale priceperii artiștilor antici, piesele prezentate în cadrul expoziției vorbesc despre realități politice ale vremii lor, despre însemne ale aristocrației expuse cu fală, despre putere și faimă…

Vernisaj: 21 septembrie ora 17.00, Muzeul de Artă Piatra-Neamţ;
Perioada de vizitare: 21 septembrie – 30 octombrie 2016;
Orar de vizitare: 10.00-18.00 (până la 2 octombrie); 9.00-17.00 (din 4 până în 30 octombrie);
Tarife:
– bilet adulţi – 8 lei;
– bilet grupuri organizate (minim 10 persoane) – 5 lei de persoană;
– bilet pensionari – 3 lei;
– bilet cu titlu gratuit (elevi şi studenţi;
– taxă foto – 15 lei;
– taxă filmare – 20 lei;

D.M.B.
PUBLICITATE