O explozie puternică a distrus o casă din Neamț. O femeie, transportată în stare gravă la spital

O persoană a fost grav rănită, în noaptea de joi spre vineri (12-13 aprilie), în urma unei explozii care s-a produs la o casă de pe strada Maramureșului din municipiul Roman. Explozia a avut loc în jurul orei 2:00 și nu a fost urmată de incendiu. O femeie de 84 ani a fost surprinsă sub dărâmături.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul evenimentului s-au deplasat o autospecială de descarcerare și o autospecială complexă de intervenții. Când au ajuns la fața locului, bătrâna era conștientă și striga după ajutor. Echipa de căutare-salvare a localizat-o imediat și a scos-o de sub dărâmături, fiind predată unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț care au transportat-o la spitalul din Roman și de acolo a fost transportată la București (Floreasca) cu arsuri de gradul I-IV pe 60 % din suprafața corpului.

În urma producerii evenimentului a fost distrusă casa în care s-a produs explozia, iar la locuința învecinată au fost spart un geam termopan și bolta de la vie realizată din metal a fost deteriorată.

Cauza probabilă de producere a exploziei este: „acumulări de gaze”. Vecinii le-au spus pompierilor că bătrâna îşi schimbase aragazul în urmă cu două zile şi de atunci se simţea miros puternic de gaz metan. Cele patru butoane ale aragazului au fost găsite deschise şi se presupune că bătrâna „a confundat poziţia de închis cu cea de deschis” şi astfel s-a acumulat o cantitate mare de gaz metan

PUBLICITATE