Evenimentele Bibliotecii Județeane “G. T. Kirileanu” în perioada 6-7 iunie

Pentru perioada următoare, Biblioteca Judeţeană oferă, din nou, o largă varietate de evenimente, pentru timpul liber al nemțenilor de toate vârstele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, Secția de carte pentru copii și Ludotecă propune marți, 6 iunie, de la ora 9.30, într-o întâlnire cu elevii claselor a III-a și a VIII-a din cadrul Liceului Tehnologic “Dimitrie Leonida”, coordonați de înv. Alina Avram și prof. Lucica Horhogea, teme incitante reunite sub genericul Caleidoscopul cunoașterii pentru cei mici, tema ediției fiind “totul despre șerpi”. De la ora 11.00 Filiala Mărăței a Bibliotecii Județene abordează, într-o întâlnire cu elevii Școlii Postliceale Sanitare Piatra-Neamț, o temă incitantă: Fericirea în zilele noastre. Invitatul special al evenimentului – scriitorul și psihologul Vasile Baghiu – va oferi, din perspectiva literaturii și a experienței de viață personale, punctul de plecare în dialogul cu tinerii. După-amiaza zilei de marți este dedicată, în formula deja tradițională, limbii engleze, (ora 17.00, Sala “Atelier” de la sediul central al bibliotecii).  

Miercuri, 7 iunie, de la ora 10.00, Secția de carte pentru copii și Ludotecă aduce în atenție Geniul prieteniei, pornind de la celebra prietenie a celor doi titani ai literaturii române – Mihai Eminescu și Ion Creangă, într-un medalion omagial prezentat elevilor Școlii gimnaziale “Elena Cuza” Piatra-Neamț (înv. Ioan Grigore) și celor din cadrul Școlii gimnaziale Zănești (înv. Petru Dumitru). De la ora 13.00, în Sala „Atelier”, sub genericul Istoria la răscruce, Secția arte, multimedia și carte străină propune o dezbatere pornind de la pelicule cinematografice de inspirație istorică, cu exemplificări din filmul artistic „Ecaterina Teodoroiu” (România, 1978, regia: Dinu Cocea), într-o întâlnire cu elevii clasei a IX-a B din cadrul Colegiului Național „Petru Rareș”, prof. coord. Sonia Iacoban. De la ora 13.15, în Sala “Info-Club” se va desfășura colocviul Patrimoniul Mondial UNESCO – povești de călătorie, organizat de Centrul de Informare Comunitară (Locală și Europeană). De la ora 14.00, în cadrul Secţiei de carte pentru copii se va desfășura Clubul de handmade ce abordează de această dată formele fascinante rezultate din hârtie, prin folosirea tehnicii origami.

PUBLICITATE