Eveniment la Piatra Neamț. 65 tablouri cu „Monalisa” în viziunea copiilor


Vineri (15 aprilie), Asociația Social Culturală „Gogu Craiu”, prin prof. Lucian și Crina Gogu Craiu, a organizat la Forum Center Mall, festivalul „Trofeul Oul de Aur”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul festivalului au fost expuse 65 tablouri reprezentând Monalisa în viziunea copiilor, pictate la cursul de pictură (arta Renascentistă) a Școlii de Artă Piatra Neamț, anul II , precum și frize romane, coloane grecești sculptate și frescă bizantină, în număr de 57 fiecare a copiilor de la anul I.

Festivalul a fost deschis de copiii de la cursul de teatru, care au prezentat 2 piese de teatru de păpuși a căror butaforie a fost realizată de mânuțele lor mici.
Ca invitat de onoare a fost primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic. Acesta a premiat copiii care au participat la proiectul Piatra Curată, acțiune sprijinită de Primăria Piatra Neamț. Un moment important a reprezentat acordarea premiilor internaționale pe care Asociația le-a obținut la Simpozionul Internațional „Disponibilități creative în lume” , unde au participat cu lucrarea „Importanța cursului de artă, a excursiilor și taberelor tematice în învățământul nonformal”.
Toți copiii au primit diplome, premii, înghețată și dulciuri.

PUBLICITATE