Escrocherie la „mica publicitate” în numele stareței mănăstirii Văratec din Neamț


Escrocheriile în România au ajuns la diferite forme, de la metoda „Accidentul” sau „Câştigul unui premiu” până la anunţurile din mica publicitate, prin care false măicuțe îşi oferă diferite servicii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un astfel de caz s-a întâmplat la Suceava, unde cotidianul „Monitorul de Suceava” a publicat două anunțuri în care maica Iosefina Giosanu, stareța Mănăstirii Văratec din județul Neamț, a fost prezentată ca o persoană cu puteri miraculoase.
– „Există în România o măicuță cu puteri miraculoase care rezolvă orice problemă provenită din blesteme, prin masluri sfinte și rugăciuni acum în Postul Paștelui. Rezolvări garantat 100%. Ioan:<mulțumesc că mi-a dezlegat cununia și m-a lecuit de beție în 9 zile, acum în postul Paștelui. Apelați cu încredere. 0743.379.126>”
– „viața este valoarea supremă și merită să o trăiești chiar dacă te aflii într-un mare impas. POate rezolva orice problemă în 9 zile acum în postul Paștelui (…) <mulțumiri că m-a împreunat cu soția după 3 ani de despărțire. Apelați cu încredere 0743.379.126>”
apare scris în cele două anunțuri de pe ziarul Monitorul de Suceava. Mai mult de atât, alături de aceste anunțuri apare și o fotografie a Maicii Iosefina, care, mai mult ca sigur a fost furată de pe internet.

Stareța Mănăstirii Văratic din Neamţ a aflat despre aceste anunțuri și s-a declarat indignată de aceste minciuni în numele ei. „Dacă am de a mă ruga, o fac în chilia mea şi nu în ziar, cu atât mai puţin la telefon. S-a sunat la acel număr de telefon de mai multe ori şi a răspuns o femeie, în două rânduri, dar şi un bărbat. Ambii au confirmat că este numărul Maicii Iosefina, adică al meu, iar cine doreşte mai multe să facă o programare şi să trimită bani la o adresă care va fi indicată printr-un mesaj telefonic. Este o minciună grosolană şi vreau să le spun oamenilor să nu se lase păcăliţi şi să sune. Noi ne rugăm la sfânta mănăstire şi nu cerem bani de la credincioşi”, a mărturisit Maica Iosefina pentru monitorulsv.ro

În urma investigaţiilor pe care Monitorul de Suceava le-a realizat se pare că anunțul a fost trimis de o femeie din Prahova, Isabela Danciu care ar fi plătit cu 50 de lei prin intermediul BRD pentru publicare lui. După ce a fost sunată, femeia a precizat că nu știe despre această escrocherie și că anunțul acesteia este unul matrimonial.

Cotidianul „Monitorul de Suceava” îi aduce scuze publice Maicii Iosefina pentru disconfortul creat şi pentru că imaginea publică i-a fost afectată. Tot pe această cale cerem poliţiştilor suceveni să se implice pentru prinderea acestor escroci ordinari.

sursa monitorulsv.ro

 

PUBLICITATE