Elevii de la Colegiul „Gheorghe Asachi”, în vizită la Parcul Național Ceahlău


În ziua de 7 noiembrie 2016, Comisariatul Județean Neamț a desfășurat o activitate de educație ecologică în colaborare cu Administrația Parcului Național Ceahlău, la care au participat 90 de elevi din clasele a X-a de la Colegiul Național „Gheorghe Asachi” din Piatra-Neamț. Activitatea s-a desfășurat în cadrul săptămânii „Școala altfel”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Mai întâi, elevii și dascălii ce i-au însoțit, au vizitat sediul Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu unde au aflat care sunt instituțiile de mediu ce își desfășoară activitatea în județul Neamț, în principal informații despre organizarea Gărzii de Mediu și despre atribuțiile comisarilor de mediu.

Activitatea a continuat la Centrul de vizitare al Administrației Parcului Național Ceahlău din Izvorul Muntelui Bicaz. Elevii au primit informații despre organizarea administrației Parcului Național Ceahlău, despre biodiversitatea parcului și despre alte valori ale patrimoniului natural, istoric și spiritual ale Muntelui Ceahlău, au vizionat un film 3D despre Parcul Național Ceahlău și au participat la diverse jocuri interactive.

La finalul activității, grupul s-a deplasat pe malul lacului Pângărați, unde au observat speciile de păsări de interes comunitar care iernează în această arie protejată.

comunicat-de-presa-page-001

D.M.B.
PUBLICITATE