Elevii care vor reprezenta judeţul Neamţ la Concursul „Alege! Este dreptul tău!”

Sâmbătă, 17 martie 2018, la Liceul Tehnologic Economic-Administrativ Piatra-Neamț, s-a desfășurat etapa județeană a Concursului „Alege! Este dreptul tău!”, pe teme de protecția consumatorului. Acest concurs este organizat de Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu Autoritatea pentru Protecția Consumatorului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pentru acest an, tema a fost: Crearea unei piețe on-line echitabile și sigure.

La etapa județeană s-au calificat 15 elevi de la 7 licee din județul Neamț.

Din partea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Neamț au participat domnul cms. șef adjunct Cristian-Teodor Hâncu și doamnele cms. superior Flavia Constantinescu și Natalia Hrușcă. Societatea civilă a fost reprezentată prin domnul Iuliean Popa de la Asociația de Consumatori „Protect and Justice”. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Neamț a participat domnul profesor Ioan-Romeo Roman, inspector școlar responsabil cu activitatea extrașcolară.

În urma evaluării testului de cunoștințe de specialitate și a prezentării proiectului, clasamentul final se prezintă astfel:

  1. Teofana-Ioana Țurcanu-Costin – Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra-Neamț, prof. coordonator Gabriela Stafie.
  2. Alin-Gabriel Stoica – Colegiul Tehnic „Danubiana” Roman, prof. coordonator Simona Grigoraș.
  3. Proboteanu Gabriela – Colegiul Național ”Petru Rareș” Piatra-Neamț, prof. coordonator Ailoae-Huțu Simona.
  4. Claudiu-Ionuț Păuleț – Colegiul Tehnic „Danubiana” Roman, prof. coordonator Simona Grigoraș.
  5. Ana-Maria Bârsan, Liceul Tehnologic Economic-Administrativ Piatra-Neamț, prof. coordonator Gabriela Stafie.

Un premiu special a fost oferit, din partea domnului cms. șef adjunct  Cristian-Teodor Hâncu, elevei Eliza-Antonia Chertic, de la Colegiul Tehnologic ”Spiru Haret” Piatra-Neamt, pentru calitatea deosebită a prezentării referatului.

Au fost oferite premii și diplome din partea Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Neamț și Asociației de Consumatori „Protect and Justice” Piatra-Neamt.

Etapa națională a acestei competiții se va desfășura la Tabăra Delfin de la Năvodari, în luna iunie 2018, unde vor participa, din județul Neamț, elevii clasați pe primele două locuri.

Felicitări elevilor și cadrelor didactice care au participat la această competiție!

sursa: ISJ Neamț
PUBLICITATE