Elevi din Neamț, campionii naţionali ai Concursului „Prietenii Pompierilor”. Vor reprezenta România în Austria

În perioada 12 – 15 iulie 2016, în municipiul Târgovişte, s-a desfăşurat etapa naţională a Concursurilor cercurilor tehnico-aplicative „Prietenii Pompierilor”. Cele două echipaje din Neamţ, mai exact echipajele de fete şi băieţi de la Şcoala Gimnazială „Ieremia Irimescu” din comuna Brusturi, care au participat la competiţie, au obţinut rezultate foarte bune. Atât fetele, cât şi băieţii au obţinut cele mai bune punctaje. Echipajul de băieţi a obţinut locul I, după un parcurs fără  greşeală, iar fetele au obţinut locul secund, după ce s-a realizat o departajare, pe baza timpilor obţinuţi, urmare a faptului că au obţinut acelaşi punctaj cu echipa de fete din judeţul Satu Mare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La competiţie au participat nouă echipaje de fete, 10 echipaje de băieţi şi unul mixt, care s-au calificat la această etapă după susţinerea etapelor judeţene şi compararea timpilor obţinuţi de echipajele care au obţinut primul loc.

Astfel, cele două echipaje de elevi din judeţul Neamţ (din trei care reprezintă România) participă, în perioada 9-16 iulie 2017, la Competiţia Internaţională a Tinerilor Pompieri ce va avea loc în localitatea Villach, Austria.

Performanţa obţinută de elevii de la Şcoala Gimnazială „Ieremia Irimescu“ din comuna Brusturi, care au reuşit în premieră să se califice cu ambele echipe – cea de fete şi cea de băieţi – la faza internaţională a concursului, a avut la bază foarte multe ore de antrenament sub coordonarea doamnei profesor Elena Tanase.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava”al Judeţului Neamţ a sprijinit şi sprijină pregătirea celor două echipaje pentru a asigura o reprezentare cât mai bună a României la această competiţie.

Participarea acestor copii la competiţie presupune costuri ce sunt suportate parţial de Ministerul Educaţiei Naţionale şi, în completare, din alte surse.

Resursele financiare în completare au fost asigurate şi se cuvine să mulţumim:
Consiliului Judeţean Neamţ; S.C. RIFIL S.A. – Săvineşti; S.C. International Private Security S.R.L. – Piatra Neamţ; Asociaţia ,,Sofiaman pentru Comunitate” – Brusturi; S.C. Rocri Trade S.R.L. – Piatra Neamţ; S.C. Macrina Com S.R.L. – Piatra Neamţ; S.C. Augsburg S.R.L. – Piatra Neamţ.

PUBLICITATE