Elevă a Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, invitată pe celebra scenă a Sălii Palatului

Faptul că Școala Populară de Artă Piatra-Neamț, parte integrantă a Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, are elevi talentați e fără dubiu. E un aspecct demonstrat de ieșirile lor pe scenele ori simezele orașului, ținutului, chiar ale țării. Nu mai facem referire la premiile și distincție primite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ca o dovadă în plus, dacă mai era nevoie, vine, iată, vestea pe care cu bucurie o primim de la Royal Studio Production: în cadrul evenimentului organizat de firma amintită, pe 19 mai, ANDA GRIGORIȚĂ, elevă a clasei de canto (coordonată de Gerogiana Șerban-Axinte) este invitată să urce pe celebra scenă a Sălii Palatului din Capitală și să cânte așa cum știe ea să o facă. Alături îi vor fi nume consacrate ale folclorului românesc – Mioara Velicu, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Steliana Sima, Mariana Ionescu Căpitanescu, Petrică Mîțu Stoian, Constantin Enceanu, Gheorghe Turda, Ion Ghițulescu, Georgel Nuca, Ion Drăgan, Grupul vocal bărbătesc „Burnasul” din Alexandria-Teleorman.

Firesc, oricine se întreabă cum de a ajuns să fie Anda, eleva Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț, să cânte la Sala Palatului? Răspunsul, pe cât de simplu, ascunde în substratul său sute de ore de muncă. Profesoara ei de la Școala Populară de Artă, Georgiana Șerban-Axinte ne dezvăluie misterul. „Anda a participat la mai multe concursuri de gen prin multe orașe ale țării. A cântat frumos, curat, ajutată, firește, și de talent. Și, se pare, a impresionat. Doamna Gheorghița Nicolae, realizatoarea emisiunii Tezaur folcloric, a făcut această primă invitație majoră din cariera Andei”.

La rândul ei, emoționată, eleva Școlii gimnaziale nr. 2 din Piatra-Neamț, a spus doar atât: „visul meu de a cânta alâturi de unii dintre cei mai mari artiști ai scenei românești s-a împlinit.”
Ce-ar mai fi de adăugat? Poate doar, pornind de la titlul unei alte emisiuni tv celebre, credința profesoarei și a celor din jurul Andei Grigoriță, este că această ocazie nu va fi una… doar o dată în viață. Ci, doar prima dată în viață! Suntem convinși că vor mai urma și alte invitații. Suuces, Anda Grigoriță!

Spectacolul în care va cânta și Anda Grigoriță, este prilejuit de relansarea Orchestrei Naționale Electrecord, cea care, în trecut, era recunoscută ca o instituție muzicală de primă mână a țării.
Creată în anul 1960, Orchestra Electrecord a susținut și a înregistrat sute de spectacole de succes, atât pe plan național, cât și internațional. A a funcționat sub diferite structuri și a acompaniat ani la rând interpreți de renume ai muzicii populare românești.
Actuala Orchestră Națională Electrecord va concerta, sub bagheta dirijorului Marin Alexandru, într-un spectacol aniversar, organizat cu ocazia împlinirii a 57 de ani de existență, spectacolul numindu-se sugestiv „Orchestra Națională Electrecord și Invitații săi”

sursa: Şcoala Populară De Arte Piatra-Neamţ
PUBLICITATE