El este polițistul din județul Neamț care a refuzat o mită de 3.000 de lei pentru un transport ilegal de lemne

Agentul şef Toma Vleoangă, în vârstă de 42 de ani, din judeţul Neamţ, poate fi considerat erou după ce şi-a riscat viaţa pentru a prinde un criminal. Mai mult, a refuzat o mită de 3000 de lei, cauza fiind înregistrată, zilele trecute, pe rolul Tribunalului Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

A trecut „la mustaţă” pe lângă moarte în vara acestui an atunci când, deşi mai avea doar două minute până la ieşirea din tură, a intervenit pentru prinderea unui criminal periculos. (vezi articolul – AICI)

Mai mult, tot el este polițistul care în urmă cu un an a refuzat o mită de 3.000 de lei de la un bărbat care transporta ilegal aproape 10 metri cubi de lemn, notează presa națională (vezi articol – AICI). Pentru acești bani ar fi trebuit să închidă ochii la un transport fraudulos de lemne. Inculpatul a pierdul și lemnul, și mașina, primind la schimb o amendă usturătoare.

În cele din urmă, I. F. a fost inculpat de procurorii Parchetului de pe lîngă Tribunalul Neamt, în sarcina sa fiind retinută săvîrsirea infractiunii de dare de mită. Cauza a fost înregistrată, zilele trecute, pe rolul Tribunalului Neamt unde în următoarele două luni va fi în procedură de Cameră preliminară. Apoi cauza intră în linie dreaptă, sedinta va fi publică si continuă cu administrări de probe si audieri de martori în vederea stabilirii vinovătiei sau nevinovătiei inculpatului. (după cum notează mont.ro)

Faptele au avut loc în urmă cu circa un an. În urma unei constatări privind transportul ilegal de material lemnos efectuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, în seara zilei de 24.11.2016, conducătorul autoutilitarei supuse indisponibilizării s-a prezentat la unitatea de poliție, a doua zi dimineața, cu documente de transport și proveniență întocmite ulterior.

Lucrătorii de poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, moment în care suceveanul de 45 de ani a precizat că poate oferi o sumă de bani pentru a nu se lua măsurile legale.

Imediat, polițiștii au sesizat structurile competente, care au organizat un flagrant, surprinzând momentul în care bărbatul a înmânat suma de 3000 lei polițiștilor pentru a nu dispune măsurile legale.

În cauză, cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de dare de mită au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ, iar polițiștii continuă verificările pentru comiterea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Totodată aceștia au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 10.000 lei, pentru săvârşirea contravenţiei de transport ilegal de material lemnos.

Au fost dispuse, inclusiv măsurile complementare de confiscare a volumului de 9,84 mc cherestea răşinoase şi indisponibilizarea autoutilitarei folosită la săvârşirea contravenţiei. – nota la acea dată comunicatul IPJ Neamț

PUBLICITATE