După aproximativ 1900 de ani, dacii s-au reîntors la Piatra-Neamț


Astăzi (12 mai), la sediul Primăriei Piatra-Neamț a avut loc conferința de presă a evenimentului ,,Festivalul Dacic Petrodava”. Conferința a fost susținută de primarul Dragoș Chitic și Liviu Zgârciu, președintele Asociației Culturale pentru Istorie Vie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

DSC_2661,,O componentă importantă a dezvoltării unui oraș este turismul și pentru acest lucru un segment important îl reprezintă organizarea de evenimente. Vrem cât mai multe evenimente în Piatra-Neamț pentru a crește atractivitatea turistică a orașului nostru. Piatra-Neamț este un oraș încărcat de istorie, este un oraș de a cărui istorie trebuie să fim mândri, un oraș special cu multă personalitate. Sâmbătă, 14 mai, municipiul Piatra-Neamț va fi gazda primului festival dacic, un eveniment pe care ne propunem să îl introducem în calendarul anual de evenimente pentru orașul nostru. Ne-am propus ca în perioada aprilie – septembrie, în fiecare lună să existe câte un eveniment important care să fie o tradiție pentru DSC_2673Piatra-Neamț și, totodată, calendarul de evenimente pe care îl prezentăm cu ocazia promovării municipiului nostru să cuprindă pentru fiecare lună din perioada aprilie – septembrie un eveniment special.” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Am locuit în Piatra-Neamț până în 1998, sunt foarte legat de două orașe, Alba Iulia și Piatra-Neamț. Mi-am dorit în permanență să aduc un astfel de eveniment aici, în Piatra-Neamț. Trebuie ca administrația locală să aibă curajul să aducă un astfel de eveniment. O să vorbim despre Petrodava, despre legendele din zonele dacice. Este un festival care trebuie să crească.” – a declarat prof. dr. Liviu Zgârciu, pietrean, președintele Asociației Culturale pentru Istorie Vie

Programul Festivalul Dacic Petrodava îl puteți citi -> AICI

PUBLICITATE