Duminică, 11 iunie, alegeri parţiale la trei primării din Neamţ. Vezi cine candidează

Vezi și Alegeri locale parțiale 2017 – Rezultatele finale în Roman, Bălțătești și Pipirig

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În 49 de unități administrativ-teritoriale din 32 de județe vor avea loc duminică, 11 iunie, alegeri locale parțiale pentru funcția de primar. Campania electorală pentru acest scrutin parțial a început pe 27 mai, respectiv cu 15 zile înainte de data alegerilor, și s-a încheiat sâmbătă la ora 7.00.

Alegerile locale parțiale pentru funcția de primar se vor desfășura, duminică, în județul Neamț, în trei localități, respectiv în municipiul Roman și comunele Bălțătești și Pipirig.

Pentru funcția de primar al municipiului Roman s-au înscris patru candidați și anume actualul primar interimar Lucian Micu (PNL), Marius Neculai(PSD), Elena Chelmuș (PMP) și Radu Samson (USR). Funcția de primar a rămas vacantă după ce fostul edil, liberalul Laurențiu Leoreanu, a demisionat ca urmare a alegerii sale ca deputat.
In actuala campanie electorala, Lucian Ovidiu Micu a mers cu proiectul „Roman 2020”, prin care si-a propus continuarea dezvoltarii orasului cu fonduri europene. Printre obiectivele vizate de liberal se afla reabilitarea termica a opt blocuri de locuinte, amenajarea parcurilor Zavoi si Jora, restaurarea Casei Celibidache, modernizarea si extinderea iluminatului public, incalzirea cladirilor publice cu sisteme alternative.
Principalul contracandidat al actualului primar interimar al municipiului Roman este social-democratul Marius Neculai. Absolvent al Faculatii de Finante Banci din cadrul Universitatii „Al. I. Cuza” Iasi, candidatul PSD la Primaria Roman este un fost deputat PDL din perioada 2008-2012. La finalul mandatului de atunci s-a vazut nevoit sa paraseasca partidul lui Blaga, nemultumit de faptul ca i s-a impus de la centru candidatura pe Colegiul Roman a Elenei Udrea.
Ceilalti doi candidati la Primaria Roman sunt Radu Samson (Uniunea Salvati Romania), agent imobiliar, si Elena Chelmus (Partidul Miscarea Populara), de profesie psiholog.
În municipiul Roman au fost amenajate 43 de secții de votare, iar în listele electorale permanente sunt înscriși 59.068 de alegători, iar alte 50 de persoane sunt pe listele complementare.

În comunele Bălțătești și Pipirg, mandatele de primar au rămas vacante după pedepse cu închisoarea ca urmare a infracțiunii de abuz în serviciu. Atât la Pipirig, cât și la Bălțătești sunt înscriși candidați din partea PSD, PNL, ALDE și PMP.

Candidaţii la funcţiile de primar în cele două comune sunt:

Bălţăteşti   
Mihaela Marian (PSD) – 53 de ani, om de afaceri, consilier local oraş Târgu Neamţ (2012-2016)
Emilia Acozmei (PNL) – jurist, consilier local
Gheorghe Timofte (ALDE) – 59 de ani, fost consilier local
Eugen Grigoraş (PMP) – consilier local
Constantin Oprea – independent

Pipirig   
Vasile Dorneanu (PSD) – 39 de ani, consilier local, profesor de limba română
Ciprian Diaconu (PNL) – 27 de ani, profesor de educaţie fizică
Grigore Agapie (ALDE) – consilier local, inginer silvic
Alexandru Lăcătuşu (PMP) – tehnician silvic

La Pipirig sunt șapte secții de votare pentru cei 7.078 alegători, în timp ce la Bălțătești au fost amenajate trei secții de votare și sunt 3.477 alegători.

PUBLICITATE