Dublu eveniment la Timișești: monument ridicat în memoria eroilor și monografia comunei


Comunitatea din Timișești a fost gazda unui dublu eveniment, care s-a bucurat de mare apreciere din partea participanților, joi, 5 mai, când a fost dezvelit cel de-al treilea monument ridicat în memoria eroilor din comună și a fost lansată monografia acestei zone, creație aflată sub semnătura unui autor ieșean.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Timisesti2Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț, a răspuns invitației făcute de către autoritățile publice locale și a transmis gazdelor mesajul instituției pe care o reprezintă. „Ne întâlnim aici, pentru că în comuna dumneavoastră se petrece un eveniment de excepție: datorită implicării autorităților locale, comunitatea din Timișești îmbrățișează istoria și demonstrează că își iubește trecutul și nu îi uită pe cei care și-au dat viața pentru ca noi, astăzi, să pășim pe pământ românesc! Iată, suntem martori la dezvelirea unui nou monument al eroilor în această comună, după altele două, din două sate învecinate. Ca român și în numele Consiliului Județean Timisesti3Neamț, vă felicit pentru implicarea de care dați dovadă pentru păstrarea memoriei neamului.
Tot de acum, dragi prieteni, comuna Timișești este altfel! Este o comună cu istorie scrisă, cuprinsă între filele proaspetei monografii! Felicitări autorului, domnului colonel în rezervă Grigore Radoslovescu, pentru munca asiduă, pentru căutarea neobosită de dovezi istorice privind trecutul zonei și, spre mândria locală, pentru recunoștința purtată de către ieșenii care se bucură de apa cea de toate zilele, de la Timișești!
TimisestiFelicitări pentru tot ceea ce faceți aici, pentru toate lucrurile deosebite realizate de către domnul primar Vasile Mărculeț și vă asigur de sprijinul meu necondiționat!“, a declarat Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț.
Un sobor de preoți a binecuvântat întreaga adunare, formată din credincioși din comună, elevi ai școlilor din Timișești, autorități locale și invitați ai organizatorilor evenimentului.

PUBLICITATE