DSVSA Neamț: Prevenirea apariției toxiinfecțiilor în perioada sărbătorilor de iarnă 2017-2018

În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor de iarnă, când în mod tradiţional comercializarea şi consumul unor cantităţi de alimente de origine animală creşte considerabil, DSVSA Neamț informează:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS
  • Sacrificarea porcilor se va realiza în unități de abatorizare autorizate sanitar-veterinar pentru sacrificarea de porcine și publicate pe site-ul ANSVSA.
  • Este interzisă tăierea porcilor în scopul comercializării cărnii în alte locuri sau spații decât cele autorizate sanitar veterinar.
  • Este interzis consumul de carne de porc ce nu a fost testată pentru identificare Trichinella spp.
  • În toate piețele agroalimentare și în alte locuri amenajate și autorizate sanitar veterinar în care va fi valorificată carnea și alte produse de origine animală, se va asigura necesarul de personal sanitar veterinar și permanenta acestuia inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.
  • Aprovizionarea consumatorilor cu carne, ouă și produse din ouă, lapte și produse lactate, pește și produse din pescuit, se va face numai din unitați autorizate/înregistrate sanitar veterinar.
PUBLICITATE