DSP Neamț: Comunicat de presă privind organizarea și desfășurarea activității din tabere

COMUNICAT DE PRESA,
Privind organizarea si desfasurarea activitatii din taberele de odihna ale copiilor si tinerilor

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La organizarea taberelor, administratorul va solicita Directiei de Sanatate Publica Neamt autorizarea sanitara conform Ord. MS 1030/2009. in cazul celor autorizate, inainte de inceperea activitatii, administratorul taberelor de odihna va organiza urmatoarele actiuni:

• efectuarea curateniei generale, dezinfectiei mobilierului si pavimentelor,
• pregatirea materiala corespunzatoare:
– repararea cladirii, mobilierului, instalatiilor sanitare si electrice, de apa si de canalizare, a utilajelor si aparatelor blocului alimentar, – – dotarea cu inventar moale in cantitati suficiente si de calitate corespunzatoare, cu tacamuri si vesela egale cu numarul consumatorilor,
– stabilirea modului si a locului de spalare a inventarului moale,
– asigurarea apei calde necesare blocului alimentar,
– asigurarea mijloacelor adecvate de transport auto pentru aprovizionarea taberei, amenajarea si dotarea corespunzatoare a cabinetului medical, a izolatorului si a infirmeriei.

Pe timpul taberei se va asigura asistenta medicala a copiilor de catre personal medical calificat. Aprovizionarea cu alimente se va face de la unitati autorizate sanitar si veterinar. Acestea se vor pastra in spatii frigorifice, iar probele din meniul zilnic timp de 48 de ore.
La sosirea in tabara copiii vor prezenta aviz epidemiologic si dovada antecedentelor vaccinale.
Personalul de la blocul alimentar si cel care vine in contact cu beneficiarii taberei vor prezenta fisa de aptitudini eliberata de medicul specialist de medicina muncii.

PUBLICITATE