Drumurile din Neamț, deszăpezite şi întreţinute la anul, de şase firme cu opt milioane de lei

Consiliul Judeţean a alocat 8.023.674 de lei, fără TVA, pentru lucrările de întreţinere a drumurilor în anul 2016, lucrări care vor fi asigurate de către o asociere de şase firme, în care lider de proiect este SC Drupo Neamţ SA, societate aflată în reorganizare judiciară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform precizărilor făcute de către preşedintele Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean, asocierea este reprezentată de către firmele Drupo Neamţ SA – lider, şi SC Darcons SRL, SC M&G Consulting SRL, Caius SRL, Aqua Park SRL şi Occidental Construct SRL. Această asociere este singura care a depus ofertă și se află în faza de evaluare din cadrul procedurii lansate de CJ pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice – SEAP, www.e-licitaţie.ro. Conform contractului prevăzut în procedura de pe SEAP, câștigătoarele vor asigura deszăpezirea începând cu data de 1 ianuarie 2016 până la venirea sezonului cald şi apoi în sezonul rece care se va instala până la finele anului viitor. În sezonul cald tot aceste câştigătoare vor realiza lucrările curente de reparaţii şi întreţinere pe traseele judeţene.

„Lucrările din sezonul cald din acest contract presupun întreţinerea părţii carosabile – întreţinere asfalt, plombări şi colmatarea fisurilor şi a crăpăturilor; asigurarea scurgerii apelor din zona drumurilor, precum şi prevenirea efectelor inundaţiilor; întreţinerea mijloacelor pentru siguranţa circulaţiei rutiere – întreţinerea bornelor, a parateţilor elastici şi a celor rigizi; asigurarea esteticii rutiere, prin cosirea vegetaţiei ierboase şi tăierea arborilor şi a puieţilor. Prin acelaşi contract se va asigura întreţinerea curentă a podurilor, albiilor din zona podurilor şi a podeţelor“, a precizat Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

În ceea ce priveşte activitatea de deszăpezire, conform caietului de sarcini, firmele vor interveni, pe timp de viscol, avertizat cu cod galben sau portocaliu, doar în situaţia în care vor fi în pericol vieţi omeneşti sau distrugeri materiale pe reţeaua de drumuri publice. Intervenţiile se vor efectua prin dispoziţia Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

PUBLICITATE