Dragoș Pătraru, realizatorul show-ului „Starea Naţiei”, la Piatra-Neamț pe 3 și 4 martie

Rotaract Club Piatra-Neamț organizează împreunăcu Dragoș Pătraru, realizatorul și moderatorul show-ului ”Starea Naţiei” pe televiziunea națională Digi 24, două evenimente distincte în Piatra-Neamț la finalul săptămânii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primul eveniment va fi o întâlnire cu liceeni la Colegiul Național  „Petru Rareș” vineri pe data de 3 martie, în sala de festivități, unde începând cu ora 13:00 jurnalistul îi va provoca pe liceenii nemțeni la un dialog pe teme legate de conjuncția dintre presă și politică, continuând astfel traseul acestuia de interacțiune cu mediile educaționale început în noiembrieanul trecut.

Al  doilea eveniment, țintit către publicul larg, va avea loc sâmbătă 4 martie, ora 17:00 în The Library Bar. O sesiune de networking cu Dragoș Pătraru, în care participanții vor putea interacționa într-un dialog deschis cu moderatorul TV pe teme legate de media și de unde se va putea achiziționa cartea protagonistului „Starea Nației”.  Lucrarea conține 120 de texte apărute în emisiune, dar și 30 de texte noi, scrise de Mihai Radu și Dragoș Pătraru pentru această „ediție specială tipărită” a emisiunii. Acestea sunt grupate pe patru capitole: români și România, politică, social și viață, desigur, denumite sugestiv în carte.

Banii strânși în urma vânzării carților vor merge spre un caz social, iar accesul la eveniment este liber, însă se recomandă odonație minimăde 10 RON. Pentru o mai bună organizare a evenimentului se recomandă înscrierea online direct de pe pagina de Facebook a clubului Rotaract Piatra-Neamț.

„Democrația pe înțelesul nostru”,„Școala te scapă de facultate”, „Politică fără delicatețuri” și „Dați-ne și nouă niște bani furați!” sunt doar câteva dintre texte ce se vor regăsi în volumul de informare, educare și divertisment. Dragoș Pătraru își propune combaterea stereotipurilor de orice fel și încurajarea spiritului critic, inclusiv prin caricaturile schițate de Octav Mardale.

PUBLICITATE