Dragoș Chitic și Ionel Arsene, la aceeași masă pentru proiectele municipiului


chitic arsenePrimarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, a avut astăzi (16 august) o întâlnire cu reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț dar și cu președintele Ionel Arsene, pentru a discuta proiectele de interes comun: modernizarea și extinderea transportului ecologic de călători, incubatorul de afaceri, parcul industrial și promovarea zonei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Dezvoltarea orasului Piatra Neamt se poate face prin atragerea de fonduri nerambursabile, cu precadere europene , dar si guvernamentale sau din alte surse. Sunt proiecte propuse de municipalitatea pietreana, benefice pentru oras, care pot fi implementate cu grad ridicat de succes doar in parteneriat cu alte institutii publice. Astazi , impreuna cu liderii echipei de implementare programe din Primaria pietreana , am avut o prima runda de discutii , la Consiliul Judetean , avand ca tema 14040198_1097246050341472_2872927731760568665_nproiectele de interes comun , care sa aduca un plus orasului nostru. Modernizarea si extinderea transportului ecologic de calatori, incubatorul si centrul de afaceri, parcul industrial , armonizarea Strategiei de Dezvoltare Judeteana cu Strategia Integrata de Dezvoltare Locala a municipiului Piatra Neamt precum si promovarea in comun a zonei in care ne situam au fost cele mai importante teme de pe agenda intalnirii de astazi. Perioada 2016-2020 trebuie sa insemne dezvoltare pentru municipiul resedinta de judet, care sa duca la cresterea calitatii vietii fiecarui cetatean al urbei noastre.” – este mesajul primarului pe pagina de Facebook.

14045728_1097246090341468_3976219276402271858_n„Impreuna cu reprezentantii Primariei Piatra Neamt am avut azi o prima discutie cu privire la proiectele ce trebuie implementate in municipiu si care pot fi realizate in comun de Consiliul Judetean si cel Local. Principala tema a intalnirii de azi a fost armonizarea Strategiei de Dezvoltare Judeteana cu Strategia Integrata de Dezvoltare Urbana a municipiului Piatra Neamt. Alte puncte importante aflate pe agenda intalnirii au fost accesarea de fonduri europene pentru a realiza transportul în comun ecologic, constructia unui incubator, a unui centru de afaceri si a parcului industrial.
Aceste intalniri vor continua si pe viitor, din partea Consiliului Judetean existand deschiderea catre dialog si catre identificarea solutiilor de a oferi nemtenilor din fiecare localitate un trai mai bun. Voi incerca pe cat posibil sa pun bazele unui parteneriat functional cu Primaria Piatra Neamt, pentru ca imi doresc sa reusim sa implementam cu succes proiectele de care nemtenii au nevoie.”
– este mesajul postat de președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene

PUBLICITATE