Dragoș Chitic: Informații corecte și transparente despre activitatea primăriei Piatra Neamț

În speranța că activitatea primăriei va fi  transparentă iar comunicatele vor reda informația corectă, vom publica declarația primarului Dragoș Chitic, pe pagina de Facebook:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Comunicarea prin conferinte de presa periodice asigura transparenta activitatii Primariei Piatra Neamt. Cetatenii trebuie sa primeasca informatia corecta , direct de la sursa si sa cunoasca adevarul despre activitatea municipalitatii. In conferinta de presa de astazi am detaliat o parte dintre proiectele de pe ordinea de zi a a sedinteti ordinare de Consiliu Local .

Astazi, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta de primarul Dragos Chtic si viceprimarul Vasile Popescu, au fost aduse in atentia publicului urmatoarele subiecte:
– In acest an, pentru prima data, au fost doua sesiuni de actualizare a dosarelor pentru locuinte ANL. In cadrul sedintei de consiliu local de astazi au fost repartizate 14 locuinte. Estimam ca in urmatoarele doua luni sa fie repartizate alte 13, astfel incat toti cei 63 de solicitanti eligibili in acest moment sa beneficieze de o locuinta.
– Primaria Piatra Neamt vine in sprijinul cetatenilor cu doua noi modalitati moderne de plata a taxelor si impozitelor locale, prima – online prin ghiseul.ro si cea de-a doua prin introducerea sistemelor POS (de plata prin card bancar) la ghiseele Directiei de Taxe si Impozite.
– In sedinta de Consiliu Local de luna viitoare, la propunerea profesorului Mihai Mancas, va fi initiat un proiect de hotare pentru ca drumul care urca pe muntele Cozla din zona Platoul Gospodinelor si pana la statia de sosire a telegondolei sa poarte numele Aleea Prof. Dumitru Almas.
– Despre situatia Bazei Hipice din Piatra Neamt primarul Dragos Chitic a declarat : „Instanța s-a referit la modalitatea de vânzare a terenurilor, nu la hotărârile consiliului local Piatra Neamț prin care aceste terenuri au fost date societății Perla Invest de către primărie, în 2010. Nu avem informații că instituții ale statului ar cerceta această speță. Suspiciunile ar putea fi în ceeea ce privește vânzarea terenurilor de către ANAF, o posibilă subevaluare – făcută de ANAF, nu de Primăria Piatra Neamț – și suspiciuni legate de cumpărător și de datoriile pe care acesta le-ar avea la bugetul de stat. Părerea mea este că terenul de sub baza hipică trebuie să rămână al bazei hipice! Vom face tot ce se poate ca să fie așa. Cumva decizia instanței, deși nu este definitivă, dar așteptăm și decizia definitivă, ne ajută în acest sens. Pot fi inițiate discuții și găsite soluții. Deja am avut câteva discuții și sunt mai multe variante pe care le putem lua în calcul. Vom face tot posibilul ca terenurile să rămână bazei hipice”

PUBLICITATE