Două incendii ieri în Neamț. O casă din Vânători și chiliile de la Mănăstirea Paltin


Luni, 11.01.2016, la ora 10:35, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Vânători.
La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu două autospeciale de stins incendii, constatând că ardeau bunurile din bucătăria de vară şi dormitor, flăcările cuprinzând acoperişul bucătăriei de vară, acoperişul şopronului şi o porţiune din acoperişul casei.
Pompierii au protejat imediat celelalte camere ale casei, au oprit extinderea arderii la nivelul acoperişului şi au stins, după operaţiuni ce au durat peste o oră, incendiul, în urma căruia au ars bunuri din interiorul dormitorului şi bucătăriei de vară (mobilier, televizor, două calculatoare, un telefon), acoperişul casei, confecţionat din astereală din lemn, învelit cu plăci de azbociment şi carton, pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp., acoperişul bucătăriei de vară, pe o suprafaţă de 16 mp., cei 20 de porumbei ce se adăposteau în podul construcţiei, şi acoperişul şopronului, pe o suprafaţă de 14 mp.
Cauza probabilă a incendiului: jar căzut din sistemul de încălzire. La intervenţie a participat şi un membru al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Vânători-Neamţ.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Marţi, 12.01.2016, la ora 03:16, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la chiliile din incinta Mănăstirii Paltin din localitatea Petru-Vodă. La locul indicat s-au deplasat zece subofiţeri din cadrul Gărzii de Intervenţie Poiana Teiului cu două autospeciale de stins incendii, constatând că ardea funinginea depusă pe interiorul coşului de fum al centralei termice. Pentru stingerea incendiului, pompierii au folosit materiale de primă intervenţie (oţet).

PUBLICITATE