Două furturi din magazine într-o singură zi în Piatra Neamț.


În ziua de 24.02.2016, orele 10.00, Poliţia municipiului Piatra Neamţ a fost sesizată de către un reprezentant al unui supermarket din localitate, despre faptul că o persoană a fost reținută după ce a sustras bunuri din magazin.
La faţa locului s-a deplasat un echipaj de siguranţă publică, care a identificat un minor de 17 ani din Bârgăuani, asupra căruia au fost găsite bunuri în valoarea de 43,86 lei, fără a fi plătite. În cauză cercetările continuă pentru săvârșirea infracţiunii de furt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tot în aceeași zi, orele 17.23, un alt reprezentat al unui magazin dintr-un centru comercial din municipiul Piatra Neamț a sesizat furtul unor articole vestimentare, cât și faptul că persoanele bănuite au fost reținute de angajații magazinului.
La fața locului s-a deplasat o patrula de siguranţă publică, care a identificat doi tineri de 17 ani şi 16 ani, ambii din Piatra Neamţ, bănuiți de săvârșirea faptei.
Față de tânărul de 17 ani, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 ore, fiind depus în arestul IPJ Neamţ. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Sfaturi adresate părinților, pentru prevenirea delincvenței juvenile:
– interesați-vă permanent de situația școlara a copilului dumneavoastră;
– încercați să-i cunoașteți si să vă apropiați de prietenii copiilor dumneavoastră;
– asigurați în familie un climat afectiv de bună înțelegere;
– distribuiți copiilor sarcini clare în desfășurarea activităților de familie, care să le dezvolte simțul responsabilității și utilității;
– fiți ferm cu copilul dvs., dar nu agresiv, violența nu este o modalitate de soluționare a problemelor ci mai degrabă le amplifică;
– atunci când observați o schimbare negativă în comportamentul copilului dumneavoastră, motivați-l pentru rezolvarea în comun a problemei cu care se confruntă;
– alegeți comunicarea: lipsa dialogului creează bariere greu de trecut în relația copil-părinți;
– dacă situația pare a scăpa de sub control, adresați-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, organizații neguvernamentale, asociații de tineret, poliție,), aceștia vă pot sfătui și sprijini în rezolvarea problemelor.

PUBLICITATE